Јута: Влада Србије веома заинтересована да подржи ваучере од 50 евра за младе који се вакцинишу

Милан Лаиновић из организације Јута објаснио је да би држава дала 30 евра, а агенције 20 евра

Фото: Танјуг

Национална асоцијација туристичких агенција (Јута) предложила је Влади Србије да млади од 16 до 30 година приликом вакцинације против ковид-19 добију ваучер од 50 евра за туристичка путовања. Влада још није званично одговорила на тај предлог, али према информацијама Јуте, у Немањиној су веома заинтересовани и задовољни тим предлогом.

Милан Лаиновић из Јуте рекао је за Н1 да у Влади сматрају да је предлог о туристичким ваучерима за младе који се вакцинишу, реалан и, како је додао, надају се да ће ускоро добити позитивно мишљење и Владе и Привредне коморе Србије која жели да се укључи у тај пројекат.

На идеју о туристичким ваучерима су, како је објаснио, дошли на основу података да је међу популацијом узраста од 16 до 30 година најслабији одзив на вакцинацију.

Лаиновић је објаснио да би држава дала 30 евра, а агенције 20 евра. Додао је и да је велики број туристичких агенција има жељу да учествује у том пројекту.

Саговорник Н1 истакао је и значај Дигиталних зелених сертификата, које грађани могу да добију путем еУправе или у пошти, а у којима се налазе њихови лични подаци о вакцинацији или ПЦР тестирању, чиме им се олакшавају путовања.

Саветовао је грађанима и да се добро информишу пре одласка на летовање, јер све државе имају своје услове и стандарде – неке омогућавају улазак са потврдом о вакцинацију, док се негде још увек траћи искључиво ПЦР тест.

Лаиновић је рекао и да је интересовање за путовања невероватно велико и да се велики број грађана Србије већ налази у летовалиштима у Грчкој, Турској, Египту, Црној Гори и Албанији.

Истакао је и да већ три месеца чартери свакодневно лете до Египта, и да досад није регистрован ниједан заражени путник.

Опрема: Стање ствари

(Н1, 2. 6. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар