Вилијам Вокер остао без уговора са Приштином

Фондација коју су основали Вокер и Хасан Шаља 2017. године потписала је уговор са бившим косовским председником Хашимом Тачијем

Вилијам Вокер и Хашим Тачи (Фото: НСПМ)

Бивши шеф Мисије ОЕБС на Косову Вилијам Вокер изјавио је да је, после неколико месеци чекања, разговарао са косовском председницом Вјосом Османи и да јој је обећао помоћ, иако је раскинула уговор са фондацијом која носи његово име.

Османи је 11. децембра прошле године изјавила да је вољна да настави сарадњу са Вокером, иако уговор са његовом фондацијом није био продужен.

Међутим, од прошле године, Османи и Вокер нису били у контакту.

„Нисам о томе разговарао са председницом Османи. Нисам комуницирао с њим од када је изашла прича да је некако раскинула уговор са фондацијом. Мислим да је била веома заузета изборном трком и преговорима за формирање нове владе. Некако сам чекао да ме позове”, изјавио је Вокер за телевизију Т7, а пренела Газета експрес.

Он подсећа да је у разговору који је водио са Османи, након што је Т7 известио да уговор са Фондацијом није продужен, рекао председници Косова да ће учинити све да јој помогне у вршењу власти.

„Косово онлајн“ подсећа да је Вокер лобирао за Косово, а за ту сврху потписан је уговор у августу прошле године између канцеларије председника Косова и Фондације Вилијам Вокер, али такав уговор између Приштине и бившег амбасадора више није на снази.

Фондација, коју су основали Вокер и Хасан Шаља 2017. године, потписала је, како су пренели медији у августу прошле године, уговор са бившим косовским председником Хашимом Тачијем о пружању савета на пет месеци.

Вилијем Вокер је био шеф Мисије ОЕБС-а 1999. године на Косову и Метохији. Његов извештај о наводном злочину српских снага над цивилима у селу Рачак био је повод за појачан притисак Запада на Београд и увод у неуспеле преговоре у Рамбујеу, а потом у агресију НАТО на СР Југославију.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 2. 6. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар