Лондон: Научници упозоравају на трећи талас епидемије

Из кабинета британског премијера поновљено је  да је прерано да се спекулише о плановима за укидање свих рестриктивних мера од 21. јуна

Фото; Alo!/V. Marković

ЛОНДОН – Британски научници су упозорили владу да је у земљи можда већ почео трећи талас епидемије корона вируса и изразили сумњу у оправданост укидања рестрикција најављену за три недеље.

Упозорено је такође да би сваки пораст броја новозаражених могао да доведе национални здравствени систем у незавидан положај због великог броја пацијента којима је потребна медицинска помоћ због других обољења, преноси Гардијан.

Из кабинета британског премијера је поновљено да је прерано да се спекулише о плановима за укидање свих рестриктивних мера од 21. јуна, што је подстакло угоститеље да захтевају од владе да их на време обавести о било каквом продужењу рестриктивних мера, пренео је Танјуг.

Британски министар за вакцинацију Надим Захави није хтео да негира да би неке рестриктивне мере, као што су обавезно ношење маски или рад од куће, могле да остану на снази, а стручњаци указују да би рад од куће и након 21. јуна свакако допринео смањењу броја новоинфицираних.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 31. 5. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар