Бошко Обрадовић позвао Вучића да не потпише законе о родној равноправности и забрани дискриминације

Уколико закон не буде повучен из даље процедуре као „антиуставан”, Уставном суду Србије упутиће захтев за оцену уставности и законитости овог скупштинског акта, тврди Обрадовић

Бошко Обрадовић (Фото: И. Милутиновић/Двери)

Председник покрета Двери Бошко Обрадовић позвао је данас председника Србије Александра Вучића да искористи своја уставна овлашћења и не потпише, како је оценио, антиуставне законе о родној равноправности и забрани дискриминације.

„С обзиром да је (Вучић) недавно изјавио да неће потписати Закон о истополним заједницама, упозоравамо председника да су ова два закона још веће кршење Устава од поменуте легализације хомосексуалних бракова под другим именом”, оценио је Обрадовић у писаној изјави.

Обрадовић је додао да ће покрет Двери, уколико закон не буде повучен из било какве даље процедуре као „антиуставан”, Уставном суду Србије упутити захтев за оцену уставности и законитости овог скупштинског акта, преноси Бета.

Он је указао да „Устав Србије уопште не познаје категорију рода већ искључиво пола”, као и да јуче усвојени „антихришћански и антипородични” Закон о родној равноправности и допуне Закона о забрани дискриминације „представља правну основу за социјални инжењеринг”.

„Подсећам председника државе да се и Одбор за стандардизацију српског језика у два саопштења успротивио доношењу Закона о родној равноправности рекавши да је у питању ‘закон против српског језика’ и ‘насиље над језиком са позиције идеологије и државне силе’“, рекао је Обрадовић.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 21. 5. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

2 replies

  1. Ђе си, кудије си, жив ли си Бошкоооооооооооо!

    2
    1
  2. Зашто са тужбом Уставном суду чекати тај последњи тренутак – да ли ће или не Вучић да ”пресече”!

    Са тужбом Уставном суду не треба да се чека. Имао је шансу да свој утицај испољи преко својих СНС посланика, док је предлог закона још био у Скупштини. Имао је могућност и раније, када су закони стављани на дневни ред Владе, о чијем је саставу и избору својевремено пресудно одлучивао.

    Чекати преломну председникову одлуку, као сламку спаса, видим пре свега као добровољни прилог том лажном култу личности.

Оставите коментар