Јован Вучуровић: Резолуција о Сребреници усмерена против српског народа

У Сребреници се није догодио геноцид, десио се злочин, један од многих у том крвавом рату, као што су многи злочини извршени и над српским народом

Јован Вучуровић (Извор: Борба)

Такозвана ,,Резолуција о Сребреници” директно је усмјерена против српског народа и њен искључиви циљ је, као и ово лажно комиташење, подгријавање атмосфере у Црној Гори како би се помогло бившем режиму, поручио је посланик Демократског фронта Јован Вучуровић за “БОРБУ”. Он је подсјетио и да  ДПС, који је сада већ дубоко загазио у монтенегрински екстремизам Секуле Дрљевића, није хтио да се установи Његошев дан као званични дан културе у Црној Гори.

,,Зато морамо да се сви бавимо истином а не подвалама. У Сребреници се није догодио геноцид, десио се злочин, један од многих у том крвавом рату, као што су многи злочини извршени и над српским народом, а све то нас опомиње да морамо радити на томе да миримо, а не да подижемо тензије на овом увијек ,,несигурном” терену. Лако је препознати те ловце на јефтине политичке поене, који би да тргују жртвама, а некако да прикрију своју мафијашку и криминалну активност свих ових година. Ту првенствено мислим на ДПС, као и на његове сателите и партнере у коруптивним радњама. То су они сто су последњих година заједнички пљачкали Црну Гору и пунили властите џепове, и није им падала на памет Сребреница, него су се сад сјетили да начну ту тему, да шире лажи, у сарадњи са медијским и екстремистичким круговима из региона”, навео је он.

Како је додао, Срби су народ који је, уз Јевреје, Русе и Пољаке, највише страдао у двадесетом вијеку, а који је уједно и побједник оба свјетска рата, што нас држи на видно и часно мјесто међу свјетским народима.

,,Јасеновац, Велика, Пива, Кравица, Братунац, Пребиловци, Јадовно, олуја, бљесак, нестанак Срба из Сарајева, Мостара… превише смо изгубили да бисмо пристали да се данас неко поиграва са нашим народом и његовом чашћу, срамно покушавајући да нас прогласи геноцидним. Зато је важно не ћутати, због прошлости али и будућих генерација, како не би упали у замке овдашњих политичких превараната и србомрзаца из бившег режима. Ми као народ немамо чега да се стидимо ни кроз историју, а ни последњих тридесет година- борили смо се и те 1992-95. за слободу и опстанак, водили рачуна да нам се не понови 1941-45, и у том величанственом отаџбинском рату изборили за слободу и за нашу Републику Српску”, казао је Вучуровић.

Он је подсјетио да исти тај ДПС, који је сада већ дубоко загазио у монтенегрински екстремизам Секуле Дрљевића, није хтио да се установи Његошев дан као званични дан културе у ЦГ.

,,Дакле, ДПС-у и сателитима смета Његош, а ми треба да се повинујемо неистинама из те антисрпске кухиње. Надам се да је и већина Бошњака прозрела ову провидну превару, коју посланички клубови БС и ДПС пласирају због својих дневнополитичких потреба”, додаје он.

Вучуровић је напоменуо да је наредних дана у парламенту пред посланицима велики посао, прије свега по питању буџета.

,,Међутим, те теме ће бити можда и у другом плану пред расправама које се очекују око Резолуције о Сребреници, смјени министра Лепосавића, итд”, додаје он.

Како је истакао, није још успио да лоцирам шта је то министар Лепосавић рекао да би наљутило оне који су кренули у харангу против њега.

,,А посебно не видим чиме је изазвао оволику нетрпељивост и несолидарност код онога који га је предложио за министра, па и својих колега из владе, иако смо имали прилику да чујемо да су му чак и честитали СМС порукама на одговору на то фамозно посланичко питање. ДФ неће гласати за смјену министра Лепосавића, а уколико он пак буде смијењен гласовима ДПС, БС, СД, СДП и УРА, онда ће то бити већи проблем за предсједника владе него за Лепосавића. Та стална неодлучна и калкулантска политика, на крају ће у потпуности разорити ову владу”, упозорио је посланик ДФ-а.

Опрема: Стање ствари

(Борба, 17. 5. 2021)Categories: Преносимо

Tags: , , , , , ,

Оставите коментар