Немачки вирусолог Томас Мертенс: Мораћемо да се вакцинишемо и догодине

Морамо да се припремимо за могућност да ће свако морати да се имунизује и следеће године, рекао шеф немачког независног саветодавног вакцинациналног панела

Медицински техничар Керем Ерекул убризгава вакцину Астра Зенеку у Берлину, 10. 4. 2021. (Фото: Фабрицио Бенч/Ројтерс)

Шеф немачког независног саветодавног вакцинациналног панела, вирусолог Томас Мертенс, је рекао да је велика вероватноћа да ће сви морати поново да се вакцинишу следеће године против ковида-19.

Мертенс је за новинску групу „Функе” изјавио да тренутно не постоји податак када ће затребати додатне, „бустер дозе”, а здравствени експерти ће морати да сачекају још неколико месеци да виде да ли заштита од корона вируса слаби код појединих група људи, пренео је АП.

Он је додао да нас „вирус неће пустити” и да вакцинације које су у току неће бити последње. „У принципу, морамо да се припремимо за могућност да ће свако морати да се имунизује и следеће године”, казао је Мертенс.

Близу 30,4 милиона људи у Немачкој, односно 36,5 одсто популације је примило најмање једну вакцину до петка. Више од девет милиона, односно 10,9 одсто популације је ревакцинисано, преноси Танјуг.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 17. 5. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , ,

Оставите коментар