Влада Србије: Дејан Ристић именован за в. д. директора Музеја жртава геноцида

Историчар Дејан Ристић именован је за вршиоца дужности директора Музеја жртава геноцида

Дејан Ристић (Фото: Фејсбук страница Музеја жртава геноцида)

На данашњој седници Владе Србије, Дејан Ристић дипломирани историчар именован је за в.д. директора Музеја жртава геноцида.

Дејан Ристић је српски историчар, преводилац и сценариста. Један је од водећих стручњака у области интегралне заштите и управљања културним наслеђем. Бави се дипломатском историјом, Холокаустом, односом државе и традиционалних верских заједница у 20. веку, културном историјом и културом сећања.

Аутор је више десетина научних радова и књига међу којима се посебно истиче Кућа несагоривих речи: Народна библиотека Србије 1838-1941, на основу које су Филмске новости снимиле документарни филм „Сећања из пепела“. Аутор је више десетина научних радова и књига. Обављао је дужност управника Народне библиотеке Србије и државног секретара у Министарству културе и информисања.

Опрема: Стање ствари

(Фејсбук страница Музеја жртава геноцида)



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

17 replies

  1. У Ж А С!!!!

    51
    4
  2. Тужно. Потврда да власт у континуитету не зна или не жели да се ишта суштински догоди на боље у раду ове институције. Потпуно некомпетентан и недостојан човек за ово место.

    53
    3
  3. Учесник je међународних стручних и научних скупова одржаних у Београду, Лондону, Трондхајму, Јерусалиму, Бечу, Хагу, Амстердаму, Тел Авиву, Истанбулу, Братислави, Прагу, Москви, Ослу, Хелсинкију, Бриселу, Лувену, Андрићграду, Луксембургу, Хаифи, Лихтенштајну, Букурешту, Љубљани и др. Похађао је специјализоване едукације у Јерусалиму и Лондону из области државне управе и истраживања Холокауста као стипендиста британске и израелске владе.

    6
    45
  4. Ако нам је ово директор музеја геноцида , какав нам је тек музеј☹️☹️☹️☹️☹️

    41
    4
  5. Поред толико стручњака, држава поставља вечитог студента докторских студија на место в.д. директора. То је сакривено у романсираној биографији.

    45
    3
  6. … а предсједник Управног одбора, Јован Ћулибрк. Није и неће бити лако али предаје нема.

    53
    3
  7. „Похађао је специјализоване едукације у Јерусалиму и Лондону из области државне управе и истраживања Холокауста као стипендиста британске и израелске владе.” Мислим да је ово било пресудно…

    29
    1
  8. #АУРОРА#

    То су курсеви за едукацију наставника. Све је у његовој биографији извитоперено, као и то да се бави Холокаустом. Пронађите један његов рад у знаменитом научном часопису.

    39
    3
  9. Од раније је познатно који моћни страни фактор стоји иза минимизирања СРПСКИХ жртава хрватског католичког ГЕНОЦИДА за време нацистичке НДХ. Пројекат иде креко домаћих извођача радова на терену, почевши од Јована Ћулибрка. Вељка Ђурића Мишине, итд. Треба да се огласи Историјско Одељење САНУ.

    21
    2
  10. Плашим се да ћемо и жалити за бившим директором, по оној народној, зло се трпи од зла још горега. Овај несрећни љубитељ Содома попљува славну србску средњевековну историју, подржа Туђманову историографију. Они који га поставише на ову фотељу нису свесни несрећници да су то урадили на своју вечну срамоту и пропаст…

    Тад Сатану Господ одријешио,
    Из пакла га на Србе пустио,
    Да до рока своју вољу врши,
    И да чини што је њему драго,
    Са државом и са српским тијелом,
    Само да се не дотиче душе.
    А Сатана војске подигао,
    Од звјериња свога и људскога,
    Све од самих Божјих противника,
    И својијех једномишљеника,
    Којих би се марва постидјела,
    И вепрови дивљи посрамили,
    Пакленим их огњем наоружо,
    Повео их на земљу Србију….

    23
    3
  11. @Ранко

    „…Тад Сатану Господ одријешио,
    Из пакла га на Србе пустио,…“

    Добро је, јер горе долази, али му се и крај назире.

    Христос воскресе! Воистину воскресе!

    27
    1
  12. Ја сам мислио да је ово грешком замјенјена слика са глумцем из некоф филма Монти Пајтон серијала кад оно стварно нови пулен и сарадник рокенрол владике и нјегове глумачке свите.Ко бира ове људе и на основу којих критеријума?, на основу тога колико су пута ишли туристички на симпозијуме и колико су аир мајлса сакупили?
    Да није тужно било би смијешно…

    16
    3
  13. Ови људи из коментара као да до сада баш ништа нису чули из уста Дејана Ристића.
    Питам се, уз дужно поштовање према свакоме, колико њих има дипломе, макар и оне експресне, купљене, преписане.
    Не ваља вам, народе, што вам је у свим ситуацијама прва мисао да се машите за шаку блата испод ногу!

    4
    23
  14. Да појасним: немам ништа заједничко са садашњом екипом на власти, нити разумевање за њене небројене брљотине. Само сам спремна да признам себи да лукаво (мада провидно) ”киднапују” неке квалитетне људе под своје привидно окриље. Узмите само примере Арно Гујона, академика вајара Светисалава Арсић-Басаре, вајара Рукавишњикова, градоначелника Београда – који ни ликом не одаје СНС ”калуп”, али мана му је што одавно није поднео оставку.
    Сматрам да не треба заслепљено, необјективно, острашћено критиковати све, само зато што су то учинили ови и овакви на власти.

    3
    16
  15. У праву сте Фарма-вирусе, треба човјеку дати шансу,ја би господину директору скинуо капу кад би дотични:
    смјенио по кратком поступку особе запослене у МЖГ који умањују број српских жртава и лажима уче српску дјецу да је у Јасеновцу убијено највише 120.000 Срба
    започео процес дизања капеле или споменика код Небојшине куле за све жртве које је вода донијела са стратишта НДХ 1941-45
    започео процес дизања капеле или споменика на гробљу Земуну ѕа српске жртве НДХ са Козаре
    Окупио тим стручњака којима је култура сјећаља на српске Новомученике изнад сваких интереса и материјалне добити.
    Да оде у посјети споменику у Старом Броду да размијени искуства и види како треба да изгледају будући споменици
    Госпон Директоре јел може?

    17
    2
  16. Да нисам чуо и прочитао толико глупости и лажи о историји (како о средњевековној тако и страдалној ХХ века) Србаља од дотичбог Дејана, не би се ни оглашавао. Оркуд право неком вирусу са фарме да процењује без икаквих аргумената да ли је неко нешто чуо или прочитао.

    12
    3
  17. Ово је као када би неко Динку Шакићу поверио музеј о Јасеновцу.

    8
    2

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading