Миша Ђурковић: Тоталитаризам Чомићкиних закона

Закон о родној равноправности угрожава жене, и ‘прозападни’ медији игноришу чињеницу да је координаторка Коалиције која пише и говори против ових предлога закона једна жена – Марија Стајић, рекао Ђурковић

Др Миша Ђурковић и Милијана Ераковић (Фото: Снимак екрана)

Централна тема гостовања на ИН4С су били предлози закона о родној равноправности и истополним браковима, као и измене закона о дискриминацији. Водитељ емисије је Милијана Ераковић.

Гост Националне телевизије је концизно предочавао гледаоцима проблематичне предлоге закона, односно њихове чланове, наглашавајући да је очигледно да су преписани, чак нестручни и не припадају српском правном нити уопште научном корпусу. Закон о родној равноправности и измјене Закона о дискриминацији су прошле Владу, и долазе пред Скупштину, а Коалиција за природну породицу, чији је Миша Ђурковић истакнути члан је једна од оних организација која је спријечила да Закон о истополним заједницама уђе у Скупштинску процедуру, а постигнуто је и да члан 18 из предлога измјене Закона о дискриминацији буде избачен из предлога. Овај члан је иначе требало да ограничи могућност свештеним лицима да говоре о својој догми било гдје ван храма, што би довело у питање вјеронауку и Богословски факултет, јер би их довело у дискриминаторан однос.

Парадокси у које улазимо, а који у свијету су већ дуже или краће вријеме редовна појава, објашњава уз више примјера, од којих издвајамо овај:

„Закон о родној равноправности угрожава жене, и ‘прозападни’ медији игноришу чињеницу да је координаторка Коалиције која пише и говори против ових предлога закона  једна жена – Марија Стајић. Она је лепо показала да ово лудило које омогућава да можете да пишете да сте једно данас, а друго сутра, да оно угрожава жене конкретно када су у питању спортска такмичења. Око 40 земаља је омогућило тзв. трансродним особама, односно биолошким мушкарцима да учествују у спортским надметањима са женама. Имате ситуацију да нпр. Ивана Шпановић која целог живота ради врло крваво се надмеће са неким просечним спортистом који није могао да успе у мушкој конкуренцији и одједном процени да се осећа као жена. Онда више ни једна жена неће моћи да освоји медаљу ни новац. Недавно је била таква ситуација, мислим баш на 200 метара. Особи која је просто одувала учеснице друга такмичарка није хтела ни да честита“.

Опрема: Стање ствари

(ИН4С/iFamNews – Србија, 10. 5. 2021)Categories: Преносимо

Tags: , , , , ,

Оставите коментар