Александар Вучић другу дозу вакцине прима у Пуковцу крај Дољевца

Вучићев одлазак на југ Србије није још званично потврђен. али се нагађа да ће вакцину примити у дољевачкој општини због малог броја вакцинисаних грађана

Александар Вучић (Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић)

Председник Србије Александар Вучић сутра ће примити другу дозу вакцине против корона вируса у здравственој станици у дољевачком селу Пуковац, а исти дан састаће се у Гаџином Хану са председницима општина са подручја Нишавског округа и градоначелницом Ниша.

Протеклих дана било је незваничних најава да ће се председник вакцинисати у Дољевцу, али како је агенција Бета сазнала од директорке дољевачког Дома здравља Весне Златановић Митић, вакцинисаће се у Пуковцу, највећем месту на подручју те општине.

Председник општине Гаџин Хан Милисав Филиповић рекао је агенцији Бета да Вучић сутра долази на радни састанак на којем ће се разговарати о привреди, пољопривреди и инфраструктури.

На званичном сајту председника Србије његов одлазак на југ Србије још није званично најављен, али се шпекулише да ће вакцину примити у дољевачкој општини због малог броја вакцинисаних грађана, док ће састанак бити у Гаџином Хану, јер је та општина међу најбољима у Србији по проценту вакцинисаног становништва.

Од око 5.000 пунолетних становника те општине до сада је вакцинисано око 3.100, а последњих недеља има дана када се не региструје ниједан оболели од короне.

На подручју дољевачке општине, од око 14.000 пунолетних становника, вакцинисано је 4.034 мештана, с тим што је обе дозе примила 1.631 особа.

Због најављеног доласка председника, и у Дољевцу и Гаџином Хану протеклих дана су радници јавних предузећа детаљно очистили тамошње тргове, паркове и тротоаре, засађено је ново цвеће и зеленило, а путари су закрпили рупе на путу од Ниша до Гаџиног Хана и од тог места до Дољевца.

Опрема: Стање ствари

(Данас, 26. 4. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар