САНУ и косовско питање (сто докумената, ур. Часлав Оцић)

Доносимо цео зборник који је приредио академик Часлав Оцић (Глас јавности, 2021, Београд, 518 страна, PDF)

Члановима
Српске академије наука и уметности
који у 21. веку
свесни да будућност припада онима који се за њу припремају
настављају дело
мудрих и часних Оснивача
ДИМИТРИЈА ИСАИЛОВИЋА • ЈОВАНА СТЕРИЈЕ ПОПОВИЋА
АТАНАСИЈА НИКОЛИЋА
надахнути
постигнућима светски славних наших великана науке
НИКОЛЕ ТЕСЛЕ • МИХАЈЛА ПУПИНА • МИЛУТИНА МИЛАНКОВИЋА
привржени идејама
заточника и жртава борбе за истину, слободу и правду
ДИМИТРИЈА БОГДАНОВИЋА • ДЕЈАНА МЕДАКОВИЋА
КОСТЕ МИХАИЛОВИЋА • СТЕВАНА КАРАМАТЕ
уверени да је
КОСОВО ТЕМЕЉ НАЦИОНАЛНОГ ИДЕНТИТЕТА
и
НАЈСКУПЉА СРПСКА РЕЧ

Click to access SANU-I-KOSOVSKO-PITANJE-knjizni-deo.pdfCategories: Моба

Tags: , , ,

3 replies

 1. Нека и овај пламичак осветли неосветљено, тако да се свака реч и сваки говорник разазнати могу. Па нека, ако и имају стида, се постиде изреченог и неизреченог они који од наших дажбина живе и уживају! А праведни међу њима немају се чега стидети, јер праведнике Светлост уздиже и краси.

  Да, знам да сам ја „будала“ која ето „верује“…јер кога је брига? Они седе и уживају од наших пара, а ја овде „млатарам“ по коментарима. Они на фотељи седе, сладе се и смеше, док се ми о „глупостима“ бринемо и слажемо безвредне редове слова у њима недостојним реченицама.

  Али знајте, да као што је онај мач у руци Св. Стефана Немање споменик владару и његовој недоследности, тако је и овај документ споменик њиховом неделу.

  12
 2. Прострло се писмено академика Оцића као ‘аљина на путу за Призрен, а коментар поштованог господина Илије као распупела врбова грана… Са дечијом радошћу једнако кличем – ОСАНА СИНУ ДАВИДОВОМ ! ДОГОДИНЕ У ПРИЗРЕНУ !

  11
 3. Svojevremeno u Kini, dosla je Kulturna revolucija. Mada mi se komunizam gadi za sve sta uradi Srbima, mislim da je Mao bio u pravu kada je sve tzv intelektualce,akademike, prosipace pameti,mutivode najurijo u udaljene delove Kine da rintaju na poljima I poljoprivrednim dobrima. Da zive od rada, ne od prosipanja pameti.Mislim da nikome nisu nedostajali. Razmisljam da na primer pita se narod da glass u Srbiji, da se penzionisu,zatvore oni zli, kakav bi rezultat bio? Mislim na penziju Kao I prosecan radnik?

Оставите коментар