Више јавно тужилаштво: Подигнута оптужница против Мике Алексића за девет кривичних дела

Истрага против Мике Алексића спроведена због 19 кривичних дела на штету 19 полазница своје школе глуме, али је оптужен за 9 кривичних дела

Мирослав Микa Алексић (Фото: Снимак екрана)

Више јавно тужилаштво у Београду подигло је данас оптужницу против власника школе глуме Мирослава Мике Алексића (68) због оправдане сумње да је силовао и полно узнемиравао укупно седам полазница те школе.

„Оптужницом се терети за извршење два продужена кривична дела силовања, два кривична дела силовања, једно продужено кривично дело недозвољених полних радњи и четири кривична дела недозвољених полних радњи, на штету седам оштећених”, рекла је за Танјуг портпаролка тужилаштва Ивана Ракочевић.

Она је додала да је тужилаштво Предложило суду да Алексићу продужи притвор.

О предлогу за продужење притвора и потврђивању поднете оптужнице одлучиваће Виши суд у Београду.

Тужилаштво је такође ради заштите приватности учесника у поступку, предложило суду да искључи јавност током трајања главног претреса (суђења), навела је Ракочевић.

Истрага против Алексића спроведена је због 19 кривичних дела на штету девет полазница своје школе глуме од 2008. до 2020. године, али је оптужен за девет кривичних дела.

Алексић је у тужилаштву негирао да је сексуално напаствовао поменуте ученице глуме у својој школи, поред осталих и Милену Радуловић која га је прва пријавила полицији, а након ње осмелиле су се и друге девојке.

Једна од девојака је у време напаствовања била малолетна, док су остале тврдиле, да их је нападао и док су биле малолетне и након пунолетства.

Недавно су завршена вештачења свих девет глумица, а како је за Танјуг тада рекао пуномоћник Радуловићеве, адвокат Југослав Тинтор, она су потврдила веродостојност и валидност њихових исказа у којима су га оптужиле да их је силовао или полно узнемиравао.

Жртве је вештачила комисија вештака неуропсихијатара и психолога, која је закључила да су оне трпеле „психичке патње високог интензитета”.

За кривично дело полно узнемиравање запрећена је новчана казна или затвор до шест месеци, а уколико је учињено према малолетном лицу, учинилац ће се казнити затвором од три месеца до три године.

За силовање су, у зависности од начина извршења предвиђене различите казне, од најмање две до 10 година, пет до 12 година, а за силовање малолетница пет до 15 година.

Радуловић је Алексића прва пријавила полицији у јануару, након чега је он ухапшен и од тада се налази у притвору, а убрзо су се и друге девојке осмелиле да га пријаве.

Он се налази у притвору од хапшења 11. јануара, да не би у кратком року поновио кривично дело.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 21. 4. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар