Шпанија: Маска обавезна и при купању у мору

Људи који се сунчају или пливају у базену или океану у обавези су да носе маску, пише британски лист

Људи са маскама на плажи у Малаги (Фото: Хорхе Гереро/АФП)

(Summit News, 2. 4. 2021)

У Шпанији је усвојен нови закон према ком је ношење маске обавезно на свим отвореним површинама, чак и приликом купања у мору.

Према закону, који је ступио на снагу у сриједу, маска је обавезна и за дјецу старију од шест година, а казна за непридржавање износи сто евра.

Једини изузетак је бављење спортом на отвореном, док су људи који се сунчају или пливају у базену или океану у обавези да носе маску, пише лондонски Вечерњи стандард.

Према писању лондонског Тајмса, закон је наишао на велико негодовање туристичке индустрије у Шпанији.

С енглеског посрбило, скратило и приредило: Стање ствари


НАПОМЕНА (22. 4. 2021. у 23:49): Како јавља „Фејк њуз трагач“, који вредно трага за нашим текстовима, под притиском јавности шпанска влада је ову одлуку „модификовала“ и „разјаснила“ .

Početkom aprila je u Španiji uveden zakon koji obavezuje sve turiste i lokalno stanovništvo da stalno nose zaštitne maske na otvorenim javnim prostorima, kako bi se zaustavilo širenje virusa korona. Pošto se zakon odnosi na sve javne prostore, to je značilo da uključuje i plaže, to jest vreme provedeno u sunčanju i kupanju. Nakon što se javnost usprotivila ovakvoj odluci, španska vlast je brzo reagovala i objasnila da je ljudima dozvoljeno skidanje maske prilikom sunčanja ili kupanja, uz obavezno držanje distance od jedan i po metar. (Извор: Fake News Tragač)Categories: Посрбљено

Tags: , , , ,

3 replies

  1. Нека размисле и о увођењу закона о обавезном ношењу маски приликом обављања нужде у тоалетима јер постоје научне индиције да се приликом повлачења воде ствара облак водених честица које могу бити носиоци вируса.

    20
  2. U Kanadi , minister zdravlja dala je predlog da se nosi masks kada se vidi ljubav

  3. Ajnstajn je zaista bio u pravu…

Оставите коментар