Небојша Малић: Зашто Гугл укида уграђену доставу блогова електронском поштом

Засад немам информацију да ће Гугл да укида блогове (мада је изгледа то само питање времена), тако да ће блог Сиви соко остати доступан читаоцима до даљњег

Фото: Борис Реслер/ЕПА

Управо сам добио саопштење од Гугла – власника платформе Блогер – да се програм (FeedBurner) који омогућава дистрибуцију текстова електронском поштом „унапређује“ од јула, што ће рећи да се могућност праћења Сокола тим путем – укида.

Ако сте већ престали да добијате аутоматске поруке од Сокола, онда је промена већ на снази. Ако нисте, очекујте да ће ступити на снагу почетком јула. Тек да знате зашто су поруке престале, или ће престати: није до мене, него до техно-феудалаца који би да контролишу шта читамо, говоримо и мислимо.

Знам да није лако пратити блогове, поготово када објављују текстове нередовно (као што је случај са Соколом већ пет-шест година, откако сам прешао у професионалце). Можда је електронска пошта (ЕП) ту била од помоћи, можда није – стварно не знам. Лично добијам толико електронске поште, да је једва читам, али можда су ваша искуства другачија, и тако вам је најлакше да ме пратите.

Засад немам информацију да ће Гугл да укида блогове (мада је изгледа то само питање времена), тако да ће Соко остати доступан читаоцима до даљњег. Морам да признам да ми се нимало на отвара још један налог са неком фирмом из Силицијумске долине, која за услугу слања Сокола на ЕП да вам побере адресе и онда их продаје спамерима.

Али ако сте баш заинтересовани да вас спамујем поштом, оставите коментар, да знам на чему сам.

Скраћење наслова и опрема: Стање ствари

(Сиви соко, 19. 4. 2021)Categories: Сиви соко

Tags: , ,

Оставите коментар