Бранко Ружић: Корона није нашла место за трансмисију у образовном систему 

Проценат заражених у образовном систему није прелазио 3 одсто, а што се тиче деце није прелазио 1,5 проценат, рекао министар просвете

Бранко Ружић (Извор: N1)

Министар просвете Бранко Ружић изјавио је да се епидемиолошка ситуација поправља што је утицало на препоруку Кризног штаба за борбу против короне да се и „други циклус основне школе и средњошколци врате у школске клупе, по моделу 1. септембра“.

„Корона није нашла место за трансмисију у образовном систему, овај систем је показао резистентност, а мере које смо доносили (за образовни систем) био је делић мозаика да се на свеобухватан начин сузбије корона“, рекао је Ружић за Радио телевизију Србије.

На питање колико је особа заражено у образовном систему, он је навео те броје нису прелазила два или три процента, кад говоримо о запосленима, а што се тиче деце један или 1,5 проценат, подсетивши да је у Србији основних и средњих школа 1.700.

„Тај проценат је миноран у односу на апсолутни број учесница читавог процеса“, рекао је Ружић.

Он је навео и да је природно да у урбаним срединама, као што су Београд и Нови Сад буде већа концентрација заражених, што не значи да су се заразили у школама и на факултетима.

Према његовим речима су, око 55.000 запослених просветних радника и ваннаставног особља који раде у просвети, вакцинисани.

„То је нешто мало више од трећине, што је добар показатељ, али желим да позовем све остале да то учине“, рекао је Ружић.

Опрема: Стање ствари

(Бета/N1, 19. 4. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Zasto su onda skole bile zatvorene 6 nedelja? I zasto onda vakcinisati decu?

Оставите коментар