Маргарита Симоњан: Никад се нећемо договорити с Американцима

С њима се не можемо договорити јер бисмо се морали одрећи свих својих интереса и радити само оно што нам они кажу, сматра главна уредница РТ-а

(The Unz Review/ТВ Русија 1, 11. 4. 2021)

Маргаритa Симоњан

Говорећи 11. априла у емисији „Вече с Владимиром Соловјевим“ на телевизији Русија 1, главна уредница РТ-а Маргарита Симоњан је рекла:

„Никад се нећемо успјети договорити с њима. Америка је држава од самог почетка устројена на насиљу. Америка је држава устројена на неколико доктрина – од такозване ,Доктрине открићаʻ до ,Судбинског предодређењаʻ – које све кажу исто: ,Имамо право да радимо шта год хоћемо и коме год хоћемо. Ова земља била је наша, а Индијанци су се усудили да тамо већ живе. Зато ћемо их уништити, а потом установити празник Дан захвалности, 4. новембра, захвалности Индијанцима што су нас научили како да се прехранимо у природи.ʻ И то не само у XVII вијеку, кад су дошли први ходочасници. Подсјетила бих на 1831. годину – док је код нас била завршена побуна декабриста, код њих је трајало етничко чишћење под вођством, личном контролом и на личну иницијативу предсједника Ендруа Џексона, успут буди речено демократе, који је силом иселио пет мирних, апсолутно цивилизованих индијанских племена, који су већ имали своје школе, били писмени, примили хришћанство. Он их је силом иселио у Оклахому, при чему је једно племе, мислим Чероки, остало без четвртине људства. Моју бабу и дједа је с Крима иселио Стаљин јер су били Јермени. То је било нељудски и чудовишно, али у поређењу с методом исељавања демократских Американаца, Стаљин и његови методи били су попут балета.

С њима се нећемо договорити јер се не можемо договорити, јер би нас то уништило.

С њима се не можемо договорити јер бисмо спали на просјачки штап.

С њима се не можемо договорити јер бисмо се морали одрећи атомског оружја.

С њима се не можемо договорити јер бисмо се морали одрећи свих својих интереса и радити само оно што нам они кажу.

С њима се не можемо договорити јер бисмо се морали одрећи своје историје, и наша будућа покољења сматрали би себе неким другим народом.

С њима се не можемо договорити јер нећемо прихватити ништа од тога, а они неће пристати ни на шта мање.“

Посрбило и приредило: Стање ствариCategories: Посрбљено

Tags: , , ,

5 replies

 1. Ali bre zaboravi Margarita da napomene da su pre 25 godina Rusi i Amerikanci zajedno, onako čisto „partnerski“ etnički čistili Srbe i to ne mnogo različito nego što su čišćeni Indijanci. Uvek ovi Rusi (ili šta već jesu – ni oni sami to više ne znaju), dobro znaju šta su drugi radili, a zaboravljaju na svoje zločine u Čečniji, Ingušetiji i širom bivše imperije. Sa đavolom su tikve sadili i sa đavolom ih dans beru. Eto toliko, čisto radi objektivnosti od koje vlada velika nestašica u Srbiji, posebno kad su u pitanju ovi tzv. Rusi.

  8
  40
 2. Наравно да се нећете договорити. Ви имате „Лењинов маузолеј“. Имате балзамованог једног од највећих манијака у историји човечанства…и о вама се све зна…добро је више

  6
  31
 3. Da, radi se o Cirokijima i „Trail of tears“.O tome jutjub: DanGeorge/ClintEastvud, scena iz filma „Odmetnik Dzozi Vejls“: „They call us civilized because we’re easy to sneak up on.White man have been sneaking up on us for years“.Film je, inace, zbirka svih zlocina na tlu SAD.

  17
 4. Владимир Иљич Уљанов, Мало Цедунг, Јосип Броз Тито..Додуше овај трећи има маузолеј али није балзамован.Зато је балзамовао своје следбенике

  5
  3
 5. @Kesić
  Margarita Simonijan je Jermenka a Vladimir Solovjev je Jevrejin.

Оставите коментар