Албанија: Држава вратила Цркви одузетe мошти Светог Јована Владимира

Послије молитве која је служена у саборном манастирском храму обављено је потписивање протокола између Министарства културе и Митрополије Елбасана о повратку ове светиње Цркви од стране Државе

Извор: ИН4С

Мошти Св. Јована Владимира, краља зетског, које су биле одузете од стране албанске државе и налазиле се у Државном историјском музеју у Тирани, враћене су Цркви.

Јуче, 12. 4. 2021, Његово Високопреосвештенство г. Антоније, Митрополит Елбасана, дочекао је свете мошти Св. Јована Владимира у манастиру посвећеном овом светитељу српског поријекла.

Извор: ИН4С

Због свог значаја, манастир Св. Јована Владимира је духовни центар Православља у Албанији, али и шире, јер га посјећују православни из Црне Горе, Србије, Северне Македоније и Грчке.

Свете мошти је Митрополиту Антонију предала лично министарка културе Албаније Елва Маргарити, заједно са директором Државног историјског музеја Албаније Доријаном Коцијем. Догађају је присуствовао и предсједник Владе Албаније г. Еди Рама.

Послије молитве служене у саборном манастирском храму обављено је потписивање протокола између Министарства културе и Митрополије Елбасана о повратку ове светиње Цркви од стране Државе.

Опрема: Стање ствари

(ИН4С, 13. 4. 2021)

Прочитајте јошCategories: Вести над вестима

Tags: ,

1 reply

  1. Слава Богу!

Оставите коментар