Патријарх Кирил примио обе дозе једне руске вакцине

Шеф одељења РПЦ за односе са друштвом и медијима Владимир Легојда изјавио да је руски патријарх обе дозе вакцине примио пре 20. марта и да се осећа добро после вакцинације

Патријарх Кирил (Фото: patriarchia.ru)

МОСКВА Руски патријарх Кирил вакцинисан је у марту једном од руских вакцина против корона вируса, изјавио је данас шеф одељења Синода Руске православне цркве за односе са друштвом и медијима Владимир Легојда.

Он је за РИА Новости, након састанка Синода РПС, којим је председавао патријарх Кирил, рекао да је он обе дозе вакцине примио пре 20. марта и да се осећа добро после вакцинације.

Први непосредни састанак чланова Синода Руске православне цркве у овој години одржан је данас у манастиру Даниловски у Москви, а сви његови учесници носили су заштитне маске.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 13. 4. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

6 replies

 1. Ово није за коментарисање већ за сажаљење. Нека му је Бог у помоћ.

  17
  3
 2. @Зоран: И није за коментар, пошто Патријарх има сигурно саветнике и лекаре, бар колико и Путин. Сигурно му „фали“ вере у Бога?
  Него, хајд’ Ви, Зоране у најближу ковид болницу, без „скафандера“, на испомоћ да покажете и докажете своју “ веру“ (да је ковид мало јачи грип, да је болест превара,…).

  6
  15
 3. @Драган
  драго ми је да постоје људи који знају да „читају туђе мисли и стављају им речи у уста“. Негујте и даље ту способност, а зна се да Вам тај дар није од Бога дат.

  12
  2
 4. Ипак ме Драган испровоцирао да коментаришем. Прави Патријарх и Божији Пастир би рекао , као што би требао и сваки Хришћанин Православни : Хвала Ти Боже на свему. Ако је по вољи Твојој прихватам да пострадам од болести ове у име Твоје и у Славу Твоју , Амин. Свако има свој пут и само једног господара, јер двојици не може служити.

  12
  3
 5. @Зоран: Будите опрезни са олаким тумачењима воље Божје и Божјих дарова, а посебно са неодговорним критикама на рачун једног патријарха, поготову са питањем да ли је то прави патријарх, или није… Многи су то и пре Вас покушавали, па се нашли у колу разних расколника (исправнијих, истинских, истинскијих,…).

  4
  10
 6. Његов лични избор!
  Патријарх користи обичну, платнену маску која не штити од вируса?!

Оставите коментар