Весли Кларк: Време да Србија призна Косово

Несумњиво је да је време да Србија призна тзв. Косово као независну државу, оценио амерички генерал 

Весли Кларк (Фото: АФП)

Амерички генерал Весли Кларк, који је био врховни командант НАТО снага током агресије на СР Југославију 1999. године, за Кљан Косова наводи да тада „није било другог избора, осим бомбардовања“.

„После српског масакра над мештанима Рачка у јануару, употреба силе постала је постала неопходна јер је Милошевић одлучио да предузме полицијске и војне акције против Ослободилачке војске Косова и косовских Албанаца“, рекао је Кларк.

Он и истиче да је време да званични Београд призна Косово као независну државу.

„Несумњиво је да је време да Србија призна Косово као независну државу. Надам се да ће председник Џо Бајден и његов тим пронаћи конструктиван пут који ће водити напред цео регион, а посебно Косово“, рекао је Кларк.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Косово онлајн/Покрет за одбрану КиМ, 8. 4. 2021)

Прочитајте јошCategories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Дотични не би требало да се овако мучи кад му колега расплаже тзв. „националном фреквенцијом“.

    „Његов колега са четири звездице, Весли Кларк, главнокомандујући НАТО у време бомбардовања Југославије, такође се ушуњао у свет великог бизниса (баш као и генерали Одиерно, Мек Кристал и Мален; треба подсетити на то да је Ајзенхауер још 1961. године упозорио на војно-индустријски комплекс). Весли Кларк председава канадској групацији Енвидити енерџи која усред контроверзи преговара о експлоатацији врло значајних налазишта угља на Косову које су његове трупе „ослободиле”. Петреус је, додуше потајно, био главни преговарач фонда ККР при преузимању Јунајтед групе 2013. године. Са српским премијером Александром Вучићем сретао се у више наврата, како јавно тако и приватно.“ (https://www.ojim.fr/dejvid-petreus-bivsi-sef-cije-medijski-magnat-na-balkanu/)

    Да ли да се забринем што и овај коментар путује колегином жицом?
    Мораћу и себи да дам топлу препоруку.

Оставите коментар