Стејт департмент: Русија одговорна за нестабилност у билатералним односима

Тренутно управо руска влада, Кремљ уноси нестабилност у наше односе, оценио портпарол Стејт департмента Нед Прајс

Стејт департмент (Фото: Форин полиси)

Вашингтон сматра да је Москва одговорна за нестабилност тренутних америчко-руских односа, изјавио је портпарол Стејт департмента Нед Прајс.

„У ширем смислу тежимо стабилним и предвидљивим односима (са Русијом). Међутим, тренутно управо руска влада, Кремљ уноси нестабилност у наше односе, укључујући и својим штетним дејствима“, рекао је Прајс на редовном брифингу.

Новинари су портпарола такође питали када Сједињене Америчке Државе намеравају да предузму кораке против Русије због тих дејстава.

„Председник Џо Бајден јасно је ставио до знања да ће Русија одговарати, а он је човек од речи. И мислим да ће вас он подсетити на своје обећање“, одговорио је Прајс.

Раније су се у медијима почели појављивати сценарији нових америчких санкција против Русије, између осталог и могуће протеривање руских дипломата. Портпарол руског председника Дмитриј Песков је коментаришући ова саопштења рекао да је Москва спремна на најгоре сценарије развоја односа са Сједињеним Америчким Државама. Он је додао и да непредвидљивост у односима Русије и САД и даље постоји и да је то „веома лоше“.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 8. 4. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар