Шабачки послодавац нуди награду од 30.000 динара за вакцинисање

Нама је сваки човек битан у производњи и у страху смо од масовне трансмисије, рекао директор шабачке фирме „Картонвал” Зоран Петковић

Фото: Танјуг/Зоран Жестић

Директор шабачке фирме „Картонвал” Зоран Петковић понудио је сваком раднику који се вакцинише против корона вируса награду од 30.000 динара, након чега се за вакцинацију пријавило 30 одсто запослених.

Та понуда уследила је након што је претходно Петковић казао радницима да они који одбију да се вакцинишу против корона вируса неће добити ускршњу награду, што је наишло на осуду на друштвеним мрежама, али и у делу колектива.

Петковић је за Танјуг рекао да је имао намеру да подстакне раднике да се имунизација обави што пре, али и да га је изненадила „тиха већина” несигурних, уплашених противника вакцинације у „Картонвалу”.

„Нама је сваки човек битан у производњи и у страху смо од масовне трансмисије и мислио сам да могу да на такав начин скренем пажњу, али људи су то примили лоше и више се насекирали због губитка награде него губитка посла или колеге. Зато ми је пало на памет да не доделим награду за колективни резултат, већ за колективну одговорност у борби против пандемије”, рекао је он, преноси Танјуг.

Право на награду рекао је имају сви који се имунизују.

Након тога, а поводом „медијске хајке” огласили су се и радници саопштењем у ком подсећају да раде у фирми где је просечна плата 86.860 динара а чији власник је Републици, граду и болницама широм Србије донирао око 11,5 милиона динара.

Како наводе, он запосленима плаћа да сопственим аутомобилима долазе на посао да се не би инфицирали и брине о њиховом здрављу на послу.

Компанија „Картонвал” основана је пре 22 године и запошљава 270 радника.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 7. 4. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

2 replies

  1. Пријавило се 30% зато што су понудили новац,важно је напоменути да чак 70% њих неће примити вакцину иако је новац и даље у понуди,живот је важнији од 250 евра,сахрана кошта 1000 евра,а ти добијеш 250,како год окренеш на губитку си,изгубио си живот,а твоји најмилији остали кратки за 750 евра.

  2. А да им понуди награду за интимни контакт?? Мислим, у чему је разлика?

Оставите коментар