Демократски фронт: Нећемо подржати смену Лепосавића

Видите какво је огорчење међу људима у Црној Гори, због овога што се јутрос десило у Влади, упозорио је Мандић

Андрија Мандић и Милан Кнежевић (Фото: ЕПА-ЕФЕ/Борис Пејовић)

Демократски фронт (ДФ) неће подржати разрјешење министра правде, људских и мањинских права Владимира Лепосавића, саопштио је данас предсједник Нове српске демократије (НСД) и један од лидера ДФ-а Андрија Мандић.

Раније данас, предсједник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић казао је да је покренуо поступак смјене Лепосавића.

Мандић је након састанка лидера и представника партија парламентарне већине који су гласали за формирање Владе истакао да ће ДФ слиједити вољу гласача.

„Видите какво је огорчење међу људима у Црној Гори, због овога што се јутрос десило у Влади, ми мислимо да то није добра атмосфера да се тако расправља између премијера и министра које је он бирао, да то не смије да се тако ради, посебно не смије да се прелама преко кољена. Посебно не смију да се уважавају приједлози који долазе са неких недобронамјерних адреса и ДФ је одлучио да он неће у Скупштини подржати разрјешење министра Лепосавића. Дакле, ако неко жели да разрјешава министра, мораће да то уради са неким другим“, казао је Мандић.

Лидер Демократске народне партије (ДНП) и један од лидера ДФ-а Милан Кнежевић је казао да то што је данас Кривокапић покренуо поступак за разрјешење Лепосавића показује у каквој се кризи налази Влада и да против ње највише ради премијер.

Владимир Лепосавић: (Фото: Н. Ђурић)

„Оно што је данас демонстрирао, најбоље говори о томе у каквој се кризи налази његова Влада коју је он предложио, сјетићете се кад је казао да се ради о дванаест апостола и вјероватно је почео са тражењем Јуда у својој Влади. Мени је веома симптоматично да се ово дешава под притиском ауто колона комита. Вјерујемо да ће сљедећи на тапету поново бити Србин, јер је министар Лепосавић Србин. Боље би било да је Здравко Кривокапић смијенио оне министре који су гласали ДПС 30. августа“, казао је Кнежевић.

Он је то саопштио након састанка представника партија парламентарне већине на којој су говорили о општој кризи и у извршној и законодавној власти.

„Свакако да смо се дотакли и тужилачких закона и надамо се да ћемо наредних дана можда добити неке модалитете у правцу мјере компромиса и превазилажења онога што је тачка спорења тужилачких закона. Наредних дана ћемо имати конкретније резултате и информације у вези са тужилачким законима, оно што је неподијељено мишљење је да оваква криза у тужилаштву, једно персонална употреба полуга у тужилаштву, таква да су смјене неопходне, јер је тужилаштво постала четврта грана власти“, казао је Кнежевић.

Андрија Мандић је казао да су чврсто одлучили да ураде оно што су од њих тражили гласачи и да ће у потпуности демонтирати тоталитарни режим.

„Дохватили смо се и расправљали о темама везаним за демонтирање дубоке државе Мила Ђукановића, јер знате на много мјеста посебно важни се налазе људи бившег режима, да они са тих позиција управо наносе највећу штету парламентарној већини, да наносе штету грађанима Црне Горе, да раде против интереса и компанија и против интереса свих оних структура на којима се налазе, јер мисле да ће уништавајући своју земљу, уништавајући предузећа, уништавајући управе, агенције и друге дјелове самог систему да ће то помоћи враћању ДПС на власт“, рекао је Мандић.

Додао је да ће убрзо имати нови састанак на коме ћемо расправљати о конкретним методама и предлозима за излазак из политичке кризе.

„Ја не сумњам да је та атмосфера на састанку била веома добра, једна сарадња која обећава да ће се преточити у конкретне договоре и да ћемо наставити да радимо са свима онима који желе добро Црној Гори, који желе добро свима који хоће да покрену процес отворен 30. августа“, истакао је Мандић.

(Вијести, 5. 4. 2021)

Славен Радуновић: Сваки Србин у Црној Гори мисли као Лепосавић, док је ДФ-а неће због тога бити смењен

Министар правде и људских и мањинских права Владимир Лепосавић неће бити смијењен због ставова које дијели сваки Србин у Црној Гори док је клуба посланика Демократског фронта, саопштио је посланик ДФ Славен Радуновић.

Он је на Фејсбуку написао да се „ДФ не окреће како вјетар дува“.

Предсједник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић покренуо је поступак смјене Лепосавића.

Кривокапић је током ванредног обраћања рекао да су биле три кључне ситуације за смјену и да су Лепосавићу „прогледали кроз прсте“ када је у питању био иступ у вези са Законом о амнестији и околности око усвајања тужилачких закона гдје је он у тренутку прихватања закона рекао свим шефовима посланичких клубова рекао да је то добро „не водећи рачуна да је то директно удар и свађа са међународном заједницом“.

(Вијести, 5. 4. 2021)

Скупови подршке Владимиру Лепосавићу одржани у више градова

Грађани се окупили у Подгорици, Бијелом Пољу, Никшићу, Беранама, Бару и другим градовима Црне Горе како би пружили подршку министру правде, људских и мањинских права Владимиру Лепосавићу.

Протест у Бару (Фото: Фејсбук страница Луке Радоњића)

Око стотину грађана окупило се данас у близини Владе Црне Горе у Подгорици како би изразили протест поводом одлуке премијера Здравка Кривокапића да покрене поступак за смену министра Лепосавића.

Грађани су у знак подршке Лепосавићу на пола сата блокирали пут Беране – Бијело Поље у месту Берансело.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 5. 4. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

1 reply

 1. Ако би пала ЦГ Влада, шта мислите који су могући сценарији? Јер увек се о томе ради! Алтернативе и могући реални исходи.
  Сматрам да неће пасти јер је ово блеф пацера Кривокапића.
  Ако Срби не одговоре на блеф – скинуће остале (интегралне) Србе из владе док не буде као у време Мила (0 или 1 „DPS Србин“).
  Ова влада сваким даном бива све гора по Србе. Oва влада је направљена да би се фингирао пораз Ђукановића, јер их је Мило превише офирао, па решили мало да промене тактику.
  Погледајте да ли било који Србин има неку моћ у тој подританелој влади.
  Kривокапић и многи представници СПЦ у ЦГ не изјашњавају се да су Срби. Превара!
  Банкрот ЦГ је иза ћошка, па ако ћемо искрено – није ни битно шта ће се збити, осим да се постигне темељни споразум са СПЦ/патријаршијом у Београду и да Срби почетком следећег месеца освоје општинску власт у Херцег Новом без Demokrate-URA-Krivokapić.
  Мило Ђ. лично је готов. Треба гледати и анализирати шта су могућности за даље.
  Црногорски план сада активиран, стар тридесетак година, је „Мило криминалац“ – уклоне њега али без процесуирања и одузимања било чега, јер то му је награда за добро одрађен црногорски посао, и наставе све по старом, наставе са агендом која је спровођена баш са Милом на врху.

Оставите коментар