Кризни штаб: Од понедељка отварање башта угоститељских објеката, дуже радно време других објеката

Ублажавање мера не подразумева отварање кафића и ресторана у затвореном простору, биће „прецизније одређено” колика ће бити дозвољена попуњеност башти, рекао Зоран Гојковић

Фото: Н. Марјановић

Покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић изјавио је данас да је Кризни штаб за сузбијање епидемије корона вируса донео одлуку, коју треба да одобри Влада Србије, да се „уколико бројке за викенд буду добре” од понедељка одобри отварање башти кафића и ресторана, и да се продужи радно време продајних и услужних објеката до 22.00 сата.

Гојковић је на конференцији за новинаре у Палати Србија, након седнице Кризног штаба, изјавио да је до одлуке о попуштању мера дошло зато што се „бележи један мањи пад броја заражених у великим градовима, пре свега у Београду”.

Он је рекао да ублажавање мера не подразумева отварање кафића и ресторана у затвореном простору, као и да ће током викенда бити „прецизније одређено” колико ће бити дозвољена попуњеност башти, јавља Бета.

Према његовим речима о раду тржних центара ће се накнадно одлучивати.

На данашњој седници Кризног штаба донета је и одлука да се наложи Управи граничне полиције да се појачају контроле везане за граничне прелазе.

„Нико не може да уђе без ПЦР теста или доказа о потпуној имунизацији”, казао је Гојковић.

Гојковић је рекао да је у Србији „више од 25 одсто пунолетних грађана примило вакцину” против корона вируса, да је „18,6 одсто примило другу дозу”, а да се више од 700.000 пунолетних грађана може сматрати да су потпуно имунизовани, јер је прошло више од три недеље након давања друге дозе вакцине”.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 2. 4. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар