Предраг Кон: Здравствени систем на ивици, ми одлучујемо да ли ћемо се заразити или вакцинисати

Бројке нису такве да можемо да се радујемо, број пријема је и даље већи од броја отпуста. Мере дају резултате за сада али вирус је још увек присутан у великој мери, рекао епидемиолог и члан Кризног штаба

Предраг Кон (Фото: Срђан Илић)

Епидемиолог и члан Кризног штаба др Предраг Кон укључио се у јутарњи програм и рекао да постоји број који веома забрињава у овом тренутку.

„Бројке нису такве да можемо да се радујемо, број пријема је и даље већи од броја отпуста. Мере дају резултате за сада али вирус је још увек присутан у великој мери“, казао је др Кон.

„Имамо више до 600.000 имунизованих, али број пацијената се непрекидно повећава и више од 85% њих је на кисеонику“, изнео је он драматичан податак гостујући у „Уранку“ Телевизије К1.

„Здравствени систем је на ивици опстанка, а ми одлучујемо да ли ћемо се заразити, или вакцинисати“, рекао је члан Кризног штаба.

Скоро 60 одсто људи старијих од 60 година у српској престоници се вакцинисало, рекао је он, а Србија је тренутно на првом месту у Европи по броју грађана који су примили обе дозе вакцине.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Мондо, 27. 3. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар