Ана Брнабић: Није било политике у позиву грађанима из региона да се овде вакцинишу

Најсимпатичнија слика била је када су на вакцинисање у Београд дошле стјуардесе у униформама албанске авио компаније, рекла Брнабић

Ана Брнабић (Фото: Танјуг)

Премијерка Ана Брнабић изјавила је данас да је из Србије у регион послата најлепша слика о солидарности вакцинисањем грађана других држава и да ће сви бити позвани да дођу на ревакцинацију.

„Није било никакве политике у том позиву да дођу, нити је било политике у њиховом доласку”, рекла је Брнабић за ТВ Хепи, преноси Бета.

Она је рекла да је „најсимпатичнија слика била када су на вакцинисање у Београд дошле стјуардесе у униформама албанске авио компаније”, која је обишла читав регион.

„Веровали су сви који су дошли у Србију, имали су у нас поверење и хвала им”, рекла је Брнабић.

Албанске стјуардесе на вакцинацији у Београду (Фото: Бета/Емил Ваш)

Она је рекла да је процењено да ће Србија морати да уништи 20.000-25.000 вакцина Астра Зенека јер им почетком априла истиче рок, и додала да Србија није хтела тако нешто да уради, већ да помогне и региону тако да је позвала и грађане других држава на вакцинацију.

„Драго ми је да смо били солидарни и не само сада већ и кад је Александар Вучић носио другим државама вакцине”, рекла је Брнабић.

(Политика, 29. 3. 2021)

За три дана у Србији вакцинисано 22.000 странаца

За три дана, у четвртак, суботу и недељу, вакцинисано је више од 22.000 странаца, који су дошли или на позив Привредне коморе Србије или су се сами пријавили преко портала електронске управе, изјавио је директор Канцеларије за ИТ и е управу Михаило Јовановић.

Он је на РТС-у рекао да је тиме Србија одржала час хуманости и солидарности.

Навео је да су се странци вакцинисали Астра Зенекином вакцином.

Јовановић каже да су се у суботу створили редови за вакцинацију због доласка странаца, јер су странци који су позвани дошли сви заједно у истом тренутку ујутро.

Фото: Танјуг

„Зато се направила гужва, да су поштовали позив и време које смо им дали, сигурно не би било гужве. Јуче је било много боље у Београду”, рекао је Јовановић, пренео је Танјуг.

Навео је да је одмах у суботу упућена порука региону да сви странци који нису позвани, не долазе и да се претходно пријаве преко портала е управе и да ће бити позвани.

„Вакцинација странаца ни у којој мери није омела вакцинацију наших држављана, јер је у истом овом периоду вакцинисано више од 28.000 наших грађана, вакцином Спутњик, Синофарм и Фајзер”, рекао је Јовановић.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 29. 3. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , ,

Оставите коментар