Мирсад Ђерлек: Стерилитет изазива ковид, а не вакцина

Требају нам здраве породице и повећање наталитета, а свеукупно здравље очуваћемо само уз помоћ вакцине, рекао државни секретар у Министарству здравља

Мирсад Ђерлек (Фото: Филип Краинчанић/Нова.рс)

Државни секретар у Министарству здравља Мирсад Ђерлек позвао је данас све студенте да се вакцинишу и нагласио да треба да знају да до стерилитета не доводи вакцина већ последице које изазива коронавирус.

„Требају нам здраве породице, репродукција и повећање наталитета, а свеукупно здравље очуваћемо само уз помоћ вакцине“, рекао је Ђерлек.

Државни секретар је додао да студенти не треба да се плаше вакцине, да треба да слушају струку, професоре, а не „др Гугла“ и друштвене мреже.

„Вакцина помаже и штити. Ковид изазива пост вирусни синдром, то је мултисистемска болест која напада цео организам и срце, плућа и репродуктивне огране“, рекао је Ђерлек и додао да разуме забринутост студената, али да морају да знају да вакцина спасава од обољевања, па и стерилитета.

Ђерлек је навео да је оперативни план вакцинације на снази, али да он може да буде измењен у случају да у одређеном тренутку нема вакцина за које се грађани определе.

Додао је да надлежни желе да истовремено заштите и старије грађане и младе, али да је много опасније ако се студенти не вакцинишу.

„Идемо како смо на почетку планирали, а то су ризичне групе“, рекао је Ђерлек, који је упозорио и на сву бруталност британског соја.

Део наслова и опрема: Стање ствари

(Вечерње новости, 26. 3. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар