Јарослав Фолдина: Одали смо почаст жртвама нелегитимног бомбардовања наше братске земље

Нећемо престати да се састајемо овде и нећемо престати да упозоравамо и подсећамо на то. Управо би то желели они који стоје иза тога, рекао чешки посланик поводом годишњице НАТО бомбардовања СРЈ 

Јарослав Фолдина (Фото: geopolitikon.cz)

Посланик Јарослав Фолдина пред зградом амбасаде Србије у Прагу одао је почаст жртвама нелегитимног бомбардовања Србије.

Догађај је директно емитован на српској телевизији Пинк. У Београдском студију коментарисао је асистент и саветник посланика Милутин Илић, председник удружења Геополитикон ЦЗ.

Уз дозволу општине и у складу са строгим ковид правилима, неколико десетина учесника запалило је свеће на догађају „Чин помена поводом обележавања 22. годишњице НАТО агресије на Југославију и одавање почасти невиним жртвама“.

На почетку догађаја свештеник Срђан Јаблановић је читао молитву за мртве и после тога је говорио посланик Јарослав Фолдина.

„Нећемо престати да се састајемо овде и нећемо престати да упозоравамо и подсећамо на то. Управо би то желели они који стоје иза тога. Госпођи Олбрајт би сигурно било драго на крају њеног живота да се пређе преко њеног убијања цивила ћутањем и заборавом. Али ми никада нећемо прећи преко тога и заборавити!“, рекао је Фолдина.

Опрема: Стање ствари

(geopolitikon.cz/Искра, 25. 3. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Svaka cast,ljudino!

Оставите коментар