Кризни штаб: Нема ублажавања мера

Заменик градоначелника Београд Горан Весић захтевао да тржни центри и угоститељски објекти буду отворени уз посебне услове и мере, док епидемиолог Предраг Кон каже да то још није реално

Извор: Политика

На седници Кризног штаба за борбу против корона вируса разматрана је епидемиолошка ситуација у Србији и одлучено је да неће бити ублажавања постојећих мера. Такође је одлучено да се грађанима Србије који су потпуно вакцинисани Синофарм, Фајзер и Спутњик вакцином, као и оним грађанима који су примили једну дозу вакцине Астра Зенека, омогући да без негативног ПЦР теста односно изолације улазе у земљу. Исто ће важити и за стране држављане.

Покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић изјавио је након седнице Кризног штаба да је и даље велики број зарађених грађана и да су постојеће мере допринеле да не дође до наглог експоненцијалног раста новозаражених.

„Потребно је да се сви максимално придржавамо постојећих мера и да се сви вакцинишемо јер нас једино вакцине дугорочно могу извући из епидемије“, рекао је Гојковић.

Зоран Гојковић (Извор: N1)

Додао је да је анализиран захтев Министарства просвете да се омогући, првенствено ђацима који су од почетка године на онлајн настави, да се оцењују у малим групама у школама где постоји могућност за то.

Гојковић је истакао да се није разговарало о попуштању мера.

Подсетимо, заменик градоначелника Београд Горан Весић захтевао је да тржни центри и угоститељски објекти буду отворени уз посебне услове и мере, док епидемиолог Предраг Кон каже да то још није реално јер је активност вируса велика.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Н1, 24. 3. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар