Mинхен: Полиција прекинула литургију у српској цркви Св. Јована Владимира због броја верника

Полиција је саопштила да је неименовани грађанин приметио да у цркву улази јако пуно људи, због чега је то пријавио полицији

Црква Св. Јована Владимира у Минхену (Извор: Гугл мапе)

Полиција је у недељу ујутро у српској цркви у Минхену прекинула литургију на којој се окупило 130 верника, а као разлог за полицијску интервенцију наводи се то што је било превише верника у затвореном простору.

Вест су пренели бројни медији, од „Шпигла“ преко „Билда“ до локалних новина, и наводи се да је проблем са литургијом био тај што је у цркви у четврти Нуперлах у Минхену, због величине простора, број људи који се у актуелним епидемиолошким околностима може да се окупи – 60.

Полиција је саопштила да је неименовани грађанин приметио да у цркву улази јако пуно људи, због чега је то пријавио полицији. Извештај даље наводи да је полиција, ушавши у цркву, затекла вернике који су редом носили заштитне маске, али нису држали и прописани размак.

Полиција је интервенисала тако што је вишку верника, око 70, наредила да напусте цркву, Храм Св. Јована Владимира у улици Пацбрунер 49, након чега су полицајци, наводи се, написали одговарајуће пријаве због кршења Закона о заштити од заразе.

Немачки медији преносе изјаву полицијског портпарола да су богослужења допуштена упркос пандемији ковида-19, али само уз придржавање мера:

„Хигијенска правила морају да се поштују и не сме бити окупљено више људи од предвиђеног“.

Опрема: Стање ствари

(Н1/НСПМ, 22. 3. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Изађу у порту цркве и држе службу са прописаном дистанцом. И изнесу пар звучника да може да се чује ал не толико јако да опет случајно несмета некоме

Оставите коментар