Сузана Васиљевић: Србија никада није била део „тест фазе“ било које вакцине

Србија ни у једном тренутку „није била део тест фазе“, као услов за набавку било које вакцине против корона вируса, рекла саветница председника Србије 

Сузана Васиљевић (Фото: Н1)

Саветница за медије председника Србије Сузана Васиљевић изјавила је данас да Србија при набавци вакцина против корона вируса није гледала „боје заставе“ тих вакцина, већ здравље грађана, због чега и има четири врсте вакцина.

Васиљевић је за телевизију Прва изјавила да је до данас укупно вакцинисано 2.052.569 људи, и позвала оне који су против вакцинације да не шире дезинформације о томе, зато што се тако „играју животима људи“.

Васиљевић је рекла да је на почетку кризе са корона вирусом Србија уплатила новац у Ковакс програм, да је уплаћен новац и за развој вакцине, али да се окренула набавци вакцина из других извора зато што није било конкретних рокова када би из тог програма стигле вакцине.

Александар Вучић: Вакцинисаћу се у четвртак или петак у Мерошини или Жагубици

Она је рекла да Србија ни у једном тренутку „није била део тест фазе“, као услов за набавку било које вакцине против корона вируса.

Васиљевић је најавила да ће „тим из УАЕ доћи у Србију и поставиће фабрику“ за производњу вакцина против корона вируса, која ће можда бити у оквиру постојећих капацитета, или ће бити изграђена нова.

„Следеће недеље ћемо имати комплетну слику о томе“, рекла је Васиљевић.

Наслов, опрема и скраћивање: Стање ствари

(Данас, 17. 3. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар