Кризни штаб: До понедељка затворено све осим апотека, пумпи и прехрамбених продавница

И нижи основци вероватно од понедељка прелазе на онлајн наставу, бар на недељу дана, казала премијерка Ана Брнабић после седнице Кризног штаба

Фото: Танјуг

У Србији ће од вечерас до понедељка бити затворено све осим прехрамбених објеката, апотека и пумпи, у циљу спречавања ширења корона вируса, саопштила је премијерка Ана Брнабић након седнице Кризног штаба.

Вртићи настављају да раде, док ће нижи основци вероватно од понедељка бар на недељу дана прећи на онлајн наставу, казала је она.

„Вртиће не можемо да затворимо, тако да они настављају да раде, али је потребан максималан опрез и поштовање мера. Ако постоје васпитачи и васпитачице који још нису вакцинисани, позивам их да нам се обрате да то заврше што пре”, поручила је Брнабићева.

Она је рекла да неће бити уведен полицијски час, нити потпуна забрана кретања.

„Ово је компромисно решење. Дуго смо и жустро разговарали око мера, покушавамо и даље да нађемо најбољи могући баланс између заштите здравствених радника, заштите радних места и подршке привреди и менталног здравља нације”, рекла је Брнабићева, пренео је Танјуг.

Она је навела да се очекује да масовна вакцинација почне да даје озбиљне резултате и да бројеви почну да стагнирају.

Зато је апеловала још једном на све грађане да се вакцинишу.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 16. 3. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

2 replies

 1. Znaci vazno da brojke stagniraju a sto obican covek propada to nista? Veliki marketi ce da rade a zabraniti malima da prodaju i kupuju na salterima cak i kafu a kamoli hranu? To li je normalna mera?

  9
  1
 2. Масовна вакцинација не да даје озбиљне резултате него се то по „бројевима“ најбоље и види. Нарочито онима везаним за АстраЗенеку – за неке је стварно било равно лансирању ад астра, право у орбиту.

  Ко, шта и како се броји више није толико ни важно. Чим се са „бројањем“ заврши и вакцинација ће да застагнира али за „ментално стање нације“ питање остаје отворено. Ту ни две фабрике цепива неће да помогну, оно стагнира ли стагнира …

  Зато би било добро видети списак тих стручњака-саветника који су о предметном стању (нације) водили рачуна, дуго разговарали и сочинили компромис. Само да не буде записан (Рио) тинтом.

  Може и само списак држављанства им, за почетак, чисто да видимо да нам можда баш тако није стигао „британски сој“. Јер не може баш све онлајн, нешто мора и вадухопловом да доплови.

  Све у свему нема тога што један пажљив „локдаун“ не би могао да откључа.

  (Што ли кажем „локдаун“ кад мислим на букагије?)

  11
  1

Оставите коментар