Предраг Кон: Тестирати све на нелегалним журкама, казна за позитивне – друштвено-користан рад

За оне који се жале, има пуно посла по болницама који не тражи медицинско знање. Боце са кисеоником захтевају физичку способност. То је једно од размишљања, навео др Кон

Предраг Кон (Фото: Танјуг)

Члан Кризног штаба, епидемиолог др Предраг Кон рекао је да ће казне за прекршиоце морати озбиљније да се појачају, а једна од идеја је и друштвено корисни рад.

„Постоји идеја да сви који су на нелегалним журкама да буду обавезно тестирани и ако се открије да је неко позитиван мораће да буде јасно кажњен. То је једна од мера која ће се надам развити у смислу начина спровођења. Тај део контроле се планира да се озбиљно повећа“, рекао је др Кон после седнице Кризног штаба.

Он је додао да је било говора и о друштвено-корисном раду.

„За оне који се жале, има пуно посла по болницама који не тражи медицинско знање. Боце са кисеоником захтевају физичку способност. То је једно од размишљања. Не очекујем да се спроводи, него само у смислу одвраћања, ми ово морамо да прегурамо“, навео је Кон.

Он је појаснио да наредних дана важе исте мере као током претходног викенда, и истакао да је то компромисно решење између медицинског и економског дела Кризног штаба.

„Ово јесте компромисно решење, с тим што ми из медицинског дела Штаба сматрамо да то није довољно, јер ми за пет дана нећемо видети резултате. Али морамо да разумемо тренутак, ово је највећа пандемија века, нажалост и смртносна. Здравствени сектор је толико пренапрегнут да му је потребна озбиљна подршка целог друштвеног система и помоћ“, рекао је др Кон за Танјуг.

Према његовим речима, почиње доминација британског соја, инвазивне варијанте вируса, која се спушта и према млађем узрасту, због тога је најављена онлајн настава и за ниже разреде основне школе.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Спутњик, 16. 3. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Ево сестрице из ковид болнице у којој лежим подржавају ипомоћ са боцама које су теже од њих.

    1
    3

Оставите коментар