Андрија Мандић прогласио победу на изборима у Никшићу: Ђукановић поражен после 20 година

Европски тим за Никшић окупљен око ДПС-а Мила Ђукановића освојио 18, коалиција За будућност Никшића окупљена око ДФ добила 11, а Мир за нашу нацију освојио 10 мандата

Андрија Мандић и Марко Ковачевић (Фото: Танјуг)

НИКШИЋ – Један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић прогласио је вечерас победу коалиције „За будућност Никшића” на локалним изборима и поручио да је Мило Ђукановић после 20 година поражен.

Он је на конференцији за новинаре, одржаној у седишту коалиције „За будућност Никшића”, која је иначе окупљена око ДФ, рекао да могу да са коалиционим партнерима на државном нивоу – трећепласираном листом премијера Здравка Кривокапића и председника Скупштине Игора Бечића формирају локалну власт у Никшићу.

Како је рекао, носилац листе За будућност Никшића Марко Ковачевић биће председник општине Никшић.

„Ово је велика победа која надраста сва очекивања коју је имао ДПС и људи из организованог криминала. Јер су веровали да ће победити. Ваљда су се стекли услови да наш млади Марко буде градоначелник. И поред чињенице да су сви били против нас, ево прилике да сваки грађанин види колико смо јаки”, рекао је Мандић, преноси Танјуг.

Мандић је грађане замолио да се разиђу и наставе славље у својим кућама.

Носилац листе коалиције „За будућност Никшића” Марко Ковачевић изјавио је да је данашња победа само мали део борбе која се води против ДПС-а 30 година.

„Част ми је што сам био на челу ове коалиције и ја се ових људи никад нећу одрећи. Коалиција За будућност Никшића и њени конституенти су језгро отпора у последњих 30 година. Драго ми је да је наша коалиција замајац промена у Никшићу”, рекао је Ковачевић.

Током излагања и Мандића и Ковачевића прекидале су окупљене присталице коалиције узвикујући „Мило, лопове”.

Алекса Бечић: Прославите победу мирно у својим домаћинствима

НИКШИЋ – Алекса Бечић, председник Скупштине Црне Горе и лидер Демократске Црне Горе, која је стожер коалиције „Мир је наша нација” на локалним изборима у Никшићу, позвао је грађане да, како је навео, „вечерашњу победу прославе искључиво мирно и достојанствено у својим домаћинствима”.

„Грађани у својим кућама, а функционери у партијским просторијама. Да победи мир и никшићко достојанство”, навео је Бечић на Твитеру, јавља Танјуг.

(Политика, 14. 3. 2021)

Никшић: Европски тим Мила Ђукановића освојио 40,4 одсто гласова

ПОДГОРИЦА – Према подацима Центра за истраживање и мониторинг (ЦеМИ), на основу 100 одсто обрађених гласова, Европски тим за Никшић окупљен око ДПС-а Мила Ђукановића освојио је 40,4 одсто гласова, односно 18 мандата на данас одржаним локалним изборима у Никшићу.

Фото: Танјуг

Према тим подацима, коалицију За будућност Никшића окупљену око Демократског фронта подржало је 25,9 одсто бирача, што значи да је њој припало 11 мандата, а Мир за нашу нацију освојио је 23,2 одсто гласова, односно 10 мандата, јавља Танјуг.

Коалиција Црно на бијело добила је 4,5 одсто гласова, а Народни покрет Миодрага Даке Давидовића 3,3 одсто гласова.

Црно на бијело и Народни покрет добили су по један мандат, наводе подгоричке Вијести.

СДП је испод цензуса са 2,6 одсто гласова.

(Политика, 14. 3. 2021)

Наслов и опрема: Стање ствариCategories: Вести над вестима

Tags: , , ,

2 replies

 1. Драго ми је што је највећи монтенегрински криминалац збачен са власти у Никшићу , али велики је проблем што је добио гласове скоро половине гласача. Приче да је изгубио немају баш основа. Он је убедљиво победио ( на жалост) само што је изгубио власт , али и то је већ нешто. Ако остале коалиције почну да се гложе што је код нас вековни обичај и почну да се свађају ко ће више „плена“ уграбити , неће баш бити весело….

  17
 2. S jedne strane izgledalo je da je doslo do pobune protiv Mila i milogorstva, sto ne mora biti isto, drugo je moguce i bez Mila, dakle i vlasti i njene proustaske ideologije, ali…

  S druge strane, delovalo je da nista ne bi bilo moguce da Zapad nije pustio Mila niz vodu.Cak se cinilo da je to deo nekih ustupaka za buduce priznanje nezavisnosti KiM.

  Ali, destruktivno ponasanje Vucica pokazalo je da je za njega vise u interesu Milo.Posebno je zanimljiv glavni Vucicev agent provokator Aleksandar Rakovic (od cetvorice kojima je zabranjen ulaz u CG, za dvojicu je to samo maska: Rakovic i Antic) cija retorika implicara da on nesto radi u CG u ime BG-a, agresivno negatorska spram crnogorstva, a onda pocne da se razvodnjava u neko jugoslovenstvo sa BiH (vise puta sam pisao da je za nas dogovor sa muslimanima i stvaranje neke federacije ili konfederacije BiH kljucno,kako bi se Hrvatska potpuno strateski neutralisala, kao i neulazenje u sukob sa Bugarskom oko Makedonije) i Makedonijom (ako ikada dodje do istorijskog preokreta i Rusija postane odlucujuca sila na Balkanu, Srbija nece u Makedoniji imati prednost u odnosu na Bugarsku. Citajuci komentare na nekim ruskim sajtovima, npr. na teme rata u bivsoj SFRJ, Prvom svetskom ratu, vecina komentatora zaista smatra Srbe bratskim narodom, ali u nista anjoj meri i Bugare i pored politike danasnje Bugarske (zanimljivo, losije misljenje o Srbima imaju oni obavesteniji o Vucicevoj politici, oni smatraju da Srbija ide u NATO i da ce izdati Rusiju).

  Sa trece strane, rezultat Mila u Niksicu je sokirajuci, ali treba imati u vidu da Milo decenijama kontrolise javni sektor, tako da je glavni cilj uzeti mu vlast kakogod, pa onda organizovati izbore iz perspektive vlasti.

  Sa cetvrte strane, CG je u NATO i ne moze da uradi ono sto je kljucno i u CG i u Srbiji, potpuno ukidanje DB-a.Ali, trebalo bi da moze da promeni uredjivacku politiku u RT CG

  Sa pete strane, Srbi od CG ocekuju ono sto ni sami ne smeju u Srbiji.

Оставите коментар