СЗО: Нема разлога да се прекине употреба вакцине Астра Зенеке

СЗО саопштила да вакцинациони одбор тренутно ради на процени безбедности Астра Зенекине вакцине, уз нагласак да не постоји веза између вакцине и згрушавања крви, пренео је сајт Медикал експрес

Ампула Астра Зенека вакцине (Фото: ЕПА/Dominic Lipinski)

ЖЕНЕВА – Светска здравствена организација је данас саопштила да нема разлога да се прекине употреба вакцине Астра Зенеке, након што је неколико европских земаља обуставило вакцинацију становништва оксфордском вакцином због страха од згрушавања крви након давања дозе.

СЗО је саопштила да вакцинациони одбор тренутно ради на процени безбедности Астра Зенекине вакцине, уз нагласак да не постоји веза између вакцине и згрушавања крви, пренео је сајт Медикал експрес.

„Астра Зенека је одлична вакцина, као и остале које су у употреби. Прегледали смо извештаје о смртним случајевима. Није било доказа о смрти повезаном са вакцинацијом ове вакцине. Да, требало би наставити са давањем Астра Зенеке, али сваки случај где је забележен проблем треба истражити”, рекла је портпаролка СЗО Маргарет Харис, преноси Танјуг.

Саветодавни одбор СЗО за безбедност вакцина је раније у току дана потврдио да пажљиво процењује све извештаје и да ће саопштити јавности своје налазе и евентуалне промене у својим даљим препорукама.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 12. 3. 2021)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading