Током Ускрса цела Италија биће закључана уз минимално кретање људи

На основу одлуке италијанске владе све неприоритетне продавнице ће бити затворене широм земље за време Ускрса, од 3. до 5. априла

Фото: ЕПА/DONATO FASANO

РИМ – Италијанске власти планирају да током Ускршњих празника целу земљу прогласе „црвеном” зоном и да уведу меру закључавања у целој земљи због тешке ситуације с ковидом-19, јавља данас Ројтерс на основу увида у нацрт владине уредбе.

Агенција наводи да ће на основу те одлуке све неприоритетне продавнице бити затворене широм земље од 3. до 5. априла, а током тих дана Италијанима ће бити дозвољено да напуштају домове само због посла, здравља или из хитних разлога.

У нацрту уредбе у који је Ројтерс имао увид, такође се каже да ће од понедељка бити пооштрене мере и у „жутим” регионима земље са нижим ризиком од заражавања, где ће кретање између градова бити строго ограничено, а ресторани и барови ће бити затворени, преноси Танјуг.

Италија одређује ниво ограничења у својих 20 региона према четворостепеном систему који је означен бојама (бела, жута, наранџаста и црвена) и заснован је на броју инфекција, а ревидира се сваке недеље.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 12. 3. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар