Бато Царевић: Одлазак на сахрану владике Атанасија била морална обавеза

Испоштовали смо и епидемиолошке мјере и правила дипломатије која важе. Одлазак на сахрану је била, ако могу рећи, за нас вјерујуће људе обавеза, казао градоначелник Будве

Марко Бато Царевић (Фото: Вук Лајовић/Вијести)

Градоначелник Будве Марко Царевић казао је Вијестима да ће општински Тим за заштиту и спасавање, којим он предсједава, затражити од Министарства здравља да почне постепено откључавање Будве.

Након пуних мјесец, колико су на снази ригорозне мјере против ширења коронавируса, током којих је Будва била потпуно закључана, Царевић каже да је сада боља епидемиолошка ситуација о чему говоре бројке о броју заражених који је практично три пута мањи него прије 20 дана.

„Чињенице говоре да су ове мјере дале резултат и радујемо се томе. Лично сматрам да сада треба ући у фазу ублажавања тих мјера, то ћемо предложити. Наравно, циљ свих нас је да се сузбије пандемија. Предложићемо да се дозволи рад занатских и угоститељских дјелатности, гдје је мали број запослених. Свакако да ћемо пратити ситуацију. Како смо тражили да се уведу овако ригорозне мјере, наравно, схватајући економску ситуацију тражићемо ублажавање мјера“, казао је Царевић.

Делегација из Будве и кандидат за градоначелника Никшића испред Демократског фронта Марко Ковачевић у Требињу (Фото: Вијести)

Замољен да одговори да ли је одласком на сахрану епископа Атанасија у Требињу, послао поруку о непоштовању епидемиолошких мјера, Царевић је казао да су сарадници и он испоштовали све епидемиолошке мјере које важе у земљи у којој су били.

„Испоштовали смо и епидемиолошке мјере и правила дипломатије која важе. Одлазак на сахрану је била, ако могу рећи, за нас вјерујуће људе обавеза. Умро је наш епископ Атанасије и ми смо имали људску, моралну обавезу да одемо на сахрану, поштујући мјере“, казао је Царевић.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Вијести, 8. 3. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар