Александар Вучић се извинио винарима у Истри због негативног коментара о малвазији

Вучић замолио винаре у Истри да му опросте због тога јер, како је навео, то што он нешто не воли не значи да то није добро и не значи да он то мора да зна

Александар Вучић (Фото: Сајт Председника Србије)

Председник Србије Александар Вучић замолио је данас винаре у Истри да му опросте због недавне изјаве о истарском вину малвазија, истичући да се због те изјаве каје и да му је искрено жао.

„Направио сам много грешка и правим их свакога дана, ваљда је то разлика између нормалних људи и оних који се праве да су безгрешни”, рекао је Вучић у видео снимку објављеном на Инстаграм профилу будућност Србије, преноси Танјуг.

„Ја сам пре неки дан у једном политичком интервјуу направио велику грешку због које се кајем и због које им је искрено жао. Не зато што нисам рекао оно што мислим, ја стварно нисам велики љубитељ малвазије. Али сам, свакако, неко ко нема никаква права да вређа труд и рад виноградара и винара који се боре за свој производ и који напорно раде, који марљиво раде да тај свој производ продају на тржишту”, рекао је Вучић.

Вучић је замолио винаре у Истри да му опросте због тога јер, како је навео, то што он нешто не воли не значи да то није добро и не значи да он то мора да зна.

„Да ми опросте, а и да кажем хвала унапред што су прихватили ово моје извињење, а ја ћу водити рачуна да такве грешке не правим”, рекао је Вучић.

Подсетимо, председник Србије недавно је у једном интервјуу рекао да је истарска малвазија „лоше вино које не може да се пије”, и да Србија производи боља вина.

Реагујући на ту изјаву, градоначелник Пуле Борис Милетић позвао је јуче Вучића да посети Истру и увери се у квалитет тамошњих вина, пренела је Хина.

„У Истри се може пуно тога научити, не само о врхунском вину, него о суживоту, отворености, миру и толеранцији. Препоручио бих господину Вучићу да нас посети и нешто научи. Наздрављам чашом малвазије различитости и слободи мишљења, а Александру Вучићу шаљемо поздраве из красне земље врхунског вина уз речи великог пријатеља Истре, нашег непрежаљеног панонског морнара „Чија је Истра, његов је свет!” Живели!”, закључио је Борис Милетић.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 7. 3. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Вучићу, па шта? Знамо ми колика си будала и без извињења. Извињаваш се за изјаве о вину, али ти не пада на памет да се извиниш грађанима Србије за све што си нам приредио, упропастио, покрао, задужио, издао, увредио, омаливажио, наружио, оклеветао, обрукао, обесмислио, испљувао, унередио, опоганио, затровао, *****, позатварао, оптужио, измалтретирао, издрогирао, *****, протерао, лагао, фалсификовао, продао, поклонио, задужио, отео, бацио, инфицирао, вакцинисао, изјављивао, потписивао, пресуђивао, кажњавао, опорезивао, досађивао, плакао, слинио, лудовао…
    Ти бре немаш појма где је лево. Не знаш колико не знаш, не знаш коме ћеш све да се извињаваш. Извињаваћеш се много, закаснело и узалудно.

Оставите коментар