Бранислав Тиодоровић: Медицински део Кризног штаба незадовољан, хтели смо забрану контаката на три недеље

Ми смо незадовољни, јер смо тражили мере које ће обезбедити смањење контаката, а забрана кретања никад није била опција, казао епидемиолог и члан Кризног штаба

Фото: Танјуг

Епидемиолог Бранислав Тиодоровић изјавио је да је медицински део Кризног штаба „незадовољан” мерама које су данас усвојене на седници, јер је требало да буду забрањени контакти на три недеље, да би преношење вируса било спречено.

„Седница је била доста енергична и било је сучељавања ставова. Ми смо незадовољни, јер смо тражили мере које ће обезбедити смањење контаката, а забрана кретања никад није била опција”, казао је Тиодоровић за Радио телевизију Србије.

Тиодоровић, који је и члан кризног штаба, казао је да је пропуштен прави тренутак у доношењу мера.

„На неки начин смо пропустили прави тренутак у доношењу мера, али тешко је доносити одлуке у правом тренутку”, навео је он.

Бранислав Тиодоровић (Фото: Слободан Миљевић/Танјуг)

Епидемиолог је нагласио да је главни разлог погоршања епидемиолошке ситуације надзор и контрола мера, јер то утиче и на појаву нових жаришта у Србији.

„Важно је контролисати постојеће мере. Битно је колико и локална заједница спроводи мере, тамо где се оне поштују, тамо је мањи број заражених”, рекао је Тиодоровић.

Коментаришући британски сој корона вируса, он је рекао да је присутан до 30 одсто у укупном броју позитивних.

Према његовим речима, и здравствени систем и грађани у Србији су „на ивици снаге”, јер епидемија превише дуго траје, али је потребно да се сви придржавају мера, да би се епидемија зауставила.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 5. 3. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Време је да сви учесници корона пројекта кривично одговарају. Без изузетка. Сви су одговорни за злочин против човечности ***** ****** ****** *****.

Оставите коментар