Шпанија: Ко одбије вакцину, казна до шездесет хиљада евра

Првобитни нацрт закона из новембра сврставао је одбијање вакцине у „мање кривично дјело“, за које је предвиђена новчана казна у износу од хиљаду до три хиљаде евра

Фото: ДПА

(Њемачке пословне вијести / DWN, 28. 2. 2021)

Влада Галиције припрема нацрт закона према ком би се за одбијање вакцине против короне и свих будућих вакцина одређивала новчана казна до 60 хиљада евра, пише Мурсија данас.

Иако свим средствима подстиче широкообухватну вакцинацију, Влада Шпаније не подржава ову намјеру регионалних власти, сматрајући да се ради о повреди основних људских права и националних прописа. Истог мишљења су и опозиционе странке и бројни адвокати.

Првобитни нацрт закона из новембра сврставао је одбијање вакцине у „мање кривично дјело“, за које је предвиђена новчана казна у износу од хиљаду до три хиљаде евра.

Нови нацрт, међутим, утире пут да се одбијање вакцине прогласи тешким кривичним дјелом, за који би се новчана казна кретала у распону од три до шездесет хиљада евра, уколико би одбијање вакцине представљало „ризик или наносило озбиљну штету народном здрављу“, пише Југ у издању на енглеском.

С њемачког посрбило и приредило: Стање ствариCategories: Посрбљено

Tags: , , , ,

1 reply

  1. A sta da onima koji odbiju a nemaju tu ogromnu sumu ? Sta Iim sledi ?Inkvizicija?

Оставите коментар