Милован Ђилас добио улицу у Подгорици

Ђилас је један од најзначајнијих личности црногорске историје 20. века, антифашиста, револуционар и најпознатији југословенски дисидент, саопштено из Управе Подгорице

Милован Ђилас (Извор: НСПМ)

ПОДГОРИЦА – Некада ватрени комуниста, касније један од првих дисидената, који је у време Титове Југославије провео девет година у затвору, од тога готово две у самици, Милован Ђилас добио је улицу у Подгорици.

Ђиласовим именом зваће се улица која спаја Булевар Светог Петра Цетињског и Улицу Светлане Кане Радевић у центру Подгорици.

Мапа Подгорице (Извор: Гугл мапе)

Одлуку о томе донео је Савет за давање предлога назива насеља улица и тргова Скупштине Главног града.

Како је саопштено из Управе Главног града, Ђилас је „један од најзначајнијих личности црногорске историје 20. века, антифашиста, револуционар и најпознатији југословенски дисидент“.

Опрема: Стање ствари

(Танјуг/НСПМ, 1. 3. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Све шт сте о Ђиласу написали – тачно је! Па ипак – не смијете заборавити да је тај човјек КРВАВ ДО ЛАКАТА То је братска крв која вапије….зар се то може заборавити? Оставите га нека се уљуљкује у сазнању да је творац „црногорске нације“ и и да се њејавно одрејкао1 Нека буде и компроми и нека пише овако: УЛИЦА МИЛОВАНА ЂИЛАСА ОЦА ЦРЕНОГОРСКЕ НАЦИЈЕ КОЈЕ СЕ ОДРЕКАО!

    14

Оставите коментар