Доналд Трамп: Избори били намештени, Врховни суд није хтео да уради ништа

Трамп најавио да је могуће да ће се трећи пут кандидовати за председника Сједињених Америчких Држава

Доналд Трамп (Фото: Ројтерс)

„Прво ћемо вратити кућу, а затим ће се републикански председник тријумфално вратити у Белу кућу. Питам се ко ће то бити!“, поручио је Трамп на крају обраћања присталицама Републиканске странке на годишњој конференцији Конзервативне политичке акције на Флориди.

Наставићу да се борим са вама и нећу правити нову партију, остајем у Републиканској партији. Прича да ћу правити нову странку је лажна вест, поручио је Доналд Трамп и најавио да је могуће да ће се трећи пут кандидовати за председника Сједињених Америчких Држава.

„Ови избори су намештени, а Врховни суд није желео да учини било шта поводом тога“, нагласио је Трамп.

Трамп је оценио да је изборни процес у Америци „болестан“ и да је неопходна његова реформа да би се „гласало један, а не 45 дана“.

„Најважнији задатак Републиканске партије је да обезбеди фер, поштене и демократске изборе“, рекао је Трамп.

Трамп је нагласио и да његов наследник Џо Бајден има „најкатастрофалнији први месец мандата од свих председника у модерној историји:“

Бивши амерички председник Доналд Трамп одржао је први говор после напуштања Беле куће 20. јануара. Он се обратио присталицама Републиканске странке која одржава годишњу конференцију Конзервативне политичке акције (CPAC).

CPAC је једно од најважнијих годишњих окупљања конзервативаца и одржава се у моменту када се одлучује куда ће ићи Републиканска странка, да ли ће се дистанцирати од бившег председника или остаје уз њега.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Спутњик, 1. 3. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар