Бил Гејтс: Окончање пандемије много лакше него борба са климатским променама

Амерички милијардер верује да је свет на кључној тачки расправе о клими

Бил Гејтс (Фото: AP/Carolyn Kaster)

Решавање климатских промена било би „најневероватнија ствар коју је човечанство учинило”, сматра оснивач компаније Мајкрософт, милијардер Бил Гејтс, одбацујући теорије да је употреба вакцина наводно начин за уграђивање чипова и праћење људи. Како пише Би-Би-Си, Гејтс је постао нека врста магнета за теоретичаре завере о коронавирусу.

Оптужен је за прављења вируса у тајној лабораторији, као део пројекта глобалних елита за смањење броја људи на свету, и за употребу вакцина за уграђивање микрочипова у људе како би их пратили и контролисали.

Гејтс се, међутим, смеје кад га питају о томе.

„Зашто бих желео да пратим људе? Знате, једноставно ме не занима куда људи иду”, рекао је Гејтс, преноси Бета.

Нова књига Била Гејтса „Како избећи климатске катастрофе” је водич за борбу против глобалног загревања.

Он сматра да је окончање пандемије коронавируса у поређењу са решавањем питања климатских промена „врло, врло лако”.

Амерички милијардер верује да је свет на кључној тачки расправе о клими.

Гејстова пажња усмерена је на то како технологија може да помогне да се пређе пут од 51 милијарде тона гасова са ефектом стаклене баште, колико свет обично избаци у атмосферу сваке године, до нула тона.

Одговор лежи, сматра Гејтс, у напору за иновацијама у размерама какве свет никада пре није видео, а ти напори морају почети од влада.

„Морамо да одредимо скалу цена како бисмо приватном сектору рекли да желимо зелене производе”, каже он.

То ће захтевати огромна улагања влада у истраживање и развој, тврди Гејтс, као и подршку која ће омогућити раст тржишта нових производа и технологија, помажући тако у смањењу цена.

Део наслова и опрема: Стање ствари

(Политика, 15. 2. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Наравно јер је у борби са пандемијом потребно извршити неке промене у дијагностици а за глобалну промену климе колеџовац може да се труди по свету и ради шта хоће али је неће зауставити јер није настала због француских крава и њиховог метана итд., него због промене положаја сунца на небу, односно, промене осе обртања Земље. Кад би, поред толико обавеза доброчињења, успео и да прочита Канон осунчавања од Миланковића, било би му сигурно лакше. За почетак, нека прати извештаје Европске свемирске агенције о колапсу магнетних полова.

Оставите коментар