Рамуш Харадинај: Признајте Косово или се уједињујемо са Албанијом

Дајте ми Косово, немојте више одлагати, јер смо већ створили војску и енергетску независност, утиремо пут уједињењу са Албанијом, рекао лидер Алијансе за будућност Косова

Рамуш Харадинај (Фото: Бета)

КОСОВСКА МИТРОВИЦА – Лидер Алијансе за будућност Косова (АБК) Рамуш Харадинај поново је данас у склопу предизборне кампање поручио председнику Србије Александру Вучићу да је боље да призна Косово, јер ће у супротном, како тврди, Косово „наставити свој пут ка уједињењу са Албанијом”.

Како преноси приштински “Љајми“, Харадинај је на предизборном скупу АБК у Урошевцу, рекао да одлука Србије да не призна Косово “само штети њеном председнику Вучићу“.

Харадинај је рекао и да је уверен да ће он бити председник привремених приштинских институција, као и да ће бити први председник који ће се у потпуности посветити решавању односа са Србијом, пренело је Косово онлајн.

„Кад постанем председник, уз помоћ Бога и уз вашу помоћ, опростићемо се од Вучића. Зато, дајте ми Косово, немојте више одлагати, јер немамо времена да чекамо, јер смо већ створили војску и енергетску независност, утиремо пут уједињењу са Албанијом. Немате избора, не одлажите, јер ми радимо свој посао”, рекао је Харадинај, преноси Танјуг.

Затражио је од грађана Урошевца да гласају за листу број 135, како би се обезбедио економски опоравак Косова.

„На изборима 14. фебруара, тражим ваш глас, за програм који оживљава економију, за наше људе, међу којима су и 13 доктора наука, економисти, правници, архитекте, инжењери, ратни ветерани, предузетници, младићи и девојке који студирају у иностранству. Молим вас да гласате за председника земље који жели да ради за Косово, како на међународном плану, тако и са Србијом, да би сваки грађанин ове земље био поносан и волео своју земљу”, додао је Харадинај.

Подизање минималне зараде и јачање војске, такође су била нека од обећања које је Харадинај упутио грађанима у Урошевцу.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 6. 2. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

2 replies

  1. Ujedinite se, samo napred.
    Taman ce te na kraju ostati i bez Albanije.
    Vi za drzavu i niste.

  2. @Mister Х

    Во времја оно постигнут је завидан резултат у времену од конструисања нације до добијања државе. Мислим на писање Теодоре Толеве у „Утицај Аустроугарске империје на стварање албанске нације (1896-1908)“ (рецимо https://www.srpskaistorija.com/dokumenti-iz-beckog-carskog-arhiva-potvrdjuju-albansku-naciju-je-konstruisala-austrougarska/).

    Није усамљен случај у окружењу, рекорд је угрожен а конкуренција жестока. Ипак, својевремено сам био у прилици да посматрам како је за разговор два сународника са две стране Шар планине, оба са диплмомама средње школе, био потребан трећи као тумач. То му дође ван сваке конкуренције, да не кажем „ту мач“.

Оставите коментар