Слободан Јанковић: Докле више и шта нам треба?

Наших људи, поштених, часних и даровитих има и у Србији и ван ње. Треба их повезати. Треба нам поштена, паметна, родољубива и демократска снага. Треба нам српски демократски савез

Слободан Јанковић (Фото: Вечерње новости)

„Докле ће ово комшија? Има ли неки човек који ће да их вишe склони?” каже ми старија госпођа на улици. Мислим се, оно докле питам се и ја годинама. Људи су 2008. године гласали за и Косово и ЕУ, а добили земљу која се одриче Косова и не приближава се ЕУ. Онда су гласали за Тому диплому који је обећавао да се неће смирити док Косово и Метохија не буду под српском контролом да би недуго по ступању на дужност изјавио да више никада неће бити председник у Приштини.[1] Гласали су за Александра Вучића који је годинама Динкића називао лопужом, претио му хапшењем, а онда га ставио у владу, па за свог саветника.[2] Мајстор дезинформисања, потпомогнут тимом страних саветника и башибозука са српског политичког дна, наставио је награђивање страних фирми које су за ниске плате одузеле тржиште и перспективу домаћим компанијама. Завео је строгу страначку дисциплину у партији кроз постављање најгорих на кључна места.

Каже руска пословица Цара не чини одело већ свита, а слична српска с ким си, такав си. Вучићеву свиту чине Беба Поповић, Млађан Динкић, Ана Брнабић, Вулин, Шормаз, Зока коридорка Михајловић, Марко Ђурић, Синиша Мали, Др Смрт, па ватрогасац са КиМ Горан Ракић и на крају Ивица Дачић. Он је окружен кадровима Г17 плус, људима који су на назнаку наставка или бољег ухљебљења променили партије и убеђења – али не и спремност да учине све како би учествовали у дељењу све мршавије српске погаче. Развлаче нас, подигну плате и пензије да нам замажу очи пред распродајама Комерцијалне, ПКБ, поскупљењима струје, меса, бензина (и када појефтини на светским тржиштима), увећању такси, акциза… Много је.

Шта сад?

Показало се да народ не жели опозицију која као и власт хоће у ЕУропску унију, која хоће да сарађује све дубље и тешње са НАТО, или наводно то неће али не сме да критикује лажног цара Александра. Тужно делује када поједини политичари упорно позивају ЕУнију да осуди власт за ово или оно или посредује у унутрашњим споровима. Па они га и држе јер им одговара. ЕУнија је лицемерна творевина која штети народима у њој, а шта тек чини нама?! Најгрђи талог европског континента доспео је на највише позиције у Бриселу и неки очекују да ће нам они помоћи, па не помажу Грчкој, Италији, Пољској или Мађарској, зашто би нама? ЕУ је само један од механизама мултинационалних корпорација у власништву мултимилијардера које обичан човек занима колико и стара временска прогноза. Желе само да подјарме човека и претворе га у задужену, уплашену, обездушену и самозаљубљену јединку.

Добро, има ли људи?

Има, неко ће рећи, ту нешто мање од седам милиона, а колико тачно видећемо после пописа који би требало да се одржи ове године. Требало би и у Црној Гори, али то је тема за посебно разматрање. Има људи, искрених родољуба који су за другачију политику, који не желе да раде исто што и вођа и вођине пратиље, али за њих се слабо зна.

Да би неко могао да вас чује треба да вас негде и види. Али где? На ТВ имате само две опције, власт и њено окружење или проЕУ и проНАТО опозиција на ТВ Наци 1. Остају друштвене мреже и интернет уопште. Ту долазимо до проблема са новцем. Пара имају службе, домаће и стране, имају их власт, криминал и тајкуни. Поштен човек не жели ништа од тога. Морамо помоћи једни другима, а има и начина за то. Наших људи, поштених, часних и даровитих има и у Србији и ван ње. Треба их повезати. Треба нам поштена, паметна, родољубива и демократска снага, јер овако остаје само да утврђујемо како дно може да буде још дубље. Треба нам српски демократски савез.

Аутор је заступник новооснованог Српског демократског савеза


[1] http://www.rtv.rs/sr_ci/politika/nikolic-nikada-vise-necu-biti-predsednik-u-pristini_330137.html

[2] https://www.rts.rs/page/stories/sr/story/9/politika/2576723/blic-vucic-ljut-zbog-dinkica-i-karica.html и https://www.youtube.com/watch?v=QVx6rrgJroACategories: Да се ја питам

Tags: , , , , ,

6 replies

 1. Поштовани,
  већ постоји један Србски демократски савез кога представља Славиша Петковић.
  Он излази на ванредне изборе на КиМ.
  А ког Србског демократског савеза сте Ви заступник ?

  6
  2
 2. У Р. Србији постоји само један Српски демократски савез, регостровану АПР-у од 5. 1. 2021. г. а то је овај којег је заступник господин Слободан Јанковић.

  6
  1
 3. @ Периша
  Један Српски демократски савез постоји и ради на Косову и Метохији
  https://www.glasamerike.net/a/kosovo-izbori-srpska-lista-gradjanske-inicijative-kampanja/5763904.html

  1
  2
 4. Баш као што рече Периша, у Србији постоји само један Српски демократски савез у складу са нашим законима. Неки лажни сдс пријављен код нелегалних параорагна не признајемо.

  2
  3
 5. Боже, па како да КОЛОНИЈА функционише, ако се поданици удруже против власти?

Оставите коментар