Напуљ: Мафија наредила возачима Хитне помоћи да не користе сирене јер „збуњују дилере“

Локални кланови не воле звук сирена и ротационих светла Хитне помоћи због тога што узнемиравају дилере дроге на улицама који помисле да је у питању полиција

Италија, амбулантна кола (Фото: Youtube/printscreen/Cagliаriemergency 118)

Италијанска мафија наредила је возачима Хитне помоћи у Напуљу да престану да користе сирене и ротациона светла јер „збуњују дилере“.

И ако вам ово звучи трагикомично, дефинитивно се дешава, а несрећни возачи амбулантних кола су уплашени за своје животе јер им често прете смрћу ако их криминалци „ухвате“ да користе сирене и светла док журе да некоме спасу живот.

У једном од пријављених инцидената, два члана криминалне организације су блокирала пут возилу Хитне помоћу и рекли возачу да ће га убити због тога што је укључио сирене док се кретао у јужном делу града.

Локални кланови не воле звук сирена и ротационих светла Хитне помоћи због тога што узнемиравају дилере дроге који своје „послове“ обављају на улицама, па онда помисле да је у питању полиција и морају да прекину у датом моменту бизнис, а цела „збрка“ им и плаши муштерије.

Возачи Хитне помоћи у Напуљу сада захтевају заштиту полиције како их локална мафија више не би малтретирала.

Сличне ситуације се дешавају у многим крајевима овог града.

„Већ нам је наређено да не користимо сирене у многим општинама, укључујући Саниту и Траиано, где локална Хитна помоћ пали сирену тек када напусти та подручја“, рекао је један лекар Хитне помоћи за The Times.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Мондо, 3. 2. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар