Модест Колеров: Да ли ће Русија признати независност КиМ

Зашто је Вучићу, за кога је Резолуција 1244 већ сасвим очигледно бреме, толико неопходно да своју личну одговорност за капитулацију подели управо са Путином и Русијом

Владимир Путин и Александар Вучић (Фото: АП/Бета)

Глупост или издаја? Да ли ће Русија признати независност Косова?

Једном приликом сам се обрео у малој српској цркви, баш испред олтара, када је у цркву ушао разред локалне школе на обичан час веронауке. Тако сам ја, хтео – не хтео, чуо целу дечију молитву у којој је више пута било поновљено: „За Србију, за Русију и друге православне земље“.

И ако је наша Домовина Русија данас жива, то није само због крви, рада, страдања и подвига нашег народа, већ и због те српске молитве. И не само молитве: 1941. године херојски отпор Југославије против Хитлера помогао је СССР да истраје у тој ужасној години и нашој земљи да преживи, а читавом нашем народу да не падне као жртва фашистичког геноцида.

У пролеће 1999. године борба Југославије против НАТО агресије била је за нас упечатљива лекција и означила је морални почетак препорода Русије, на чије чело је убрзо после тога стао Владимир Путин, преузевши на себе одговорност за отпор агресији интернационале западних агената и терориста у Дагестану и Чеченији. Ја сам тада овако описивао наше преживљавање југословенског искуства: „Ми смо Срби, ми смо следећи (жртве западне агресије)“.

Руски војници код Приштине (Фото: ЕПА)

У пролеће 1999. године Југославија/Србија изгубила је војну контролу над својом покрајином Косово. И сада званични суверенитет Србије над Косовом гарантује само Резолуција Савета Безбедности УН бр. 1244. У свему осталом је актуелни председник Србије Александар Вучић, уз отворени и директан диктат ЕУ и САД, анулирао суверенитет Србије над Косовом у 99%. Зашто? Очигледно ради још колонијалне перспективе Србије у ЕУ и НАТО-у, који ће је, како се очекује, заштити од даљег рашчлањивања. Апсурд: садашњи нескривени и цинични „рашчланитељи“ из неког разлога заштитиће наводно од новог рашчлањивања по новим поделама, што је већ јасно по изјавама Албанаца. Јер онај ко је добровољно почео да убија сопствену земљу не може да рачуна на снисходљивост, гаранције и поштовање.

Апсолутна већина српског народа и Српска Православна Црква су против капитулације. Зато Александар Вучић упорно демонстрира у Србији да у тој капитулацији, коју отворено диктира Запад, он тобоже делује у складу са Русијом и са Путином. Само што Русија не жури да подвргне ревизији или укидању Резолуцију 1244, као што би то желео Вучић. Да ли ће се Русија задржати на тој принципијелној позицији?

Мени је лако да говорим о проблему Косова за Русију, јер ја сам се лично неколико година борио за признање статуса Косова као преседана за постсовјетски простор, и, на срећу, наша држава је устима Путина признала деловање „косовског преседана“. Али управо преседана – као слободног избора, – а не аутоматског праћења западног колонијалног модела. Русија је признала независност Абхазије и Јужне Осетије, признала је избор народа Крима о поновном припајању Русији, али није почела да тражи трагове тог преседана у Чеченији, када су ичкеријски терористи уз политичку подршку непријатељске интернационале, који су имали фактичку независност 1996-1999. године, започели агресију против руског Дагестана.

Мирослав Лајчак и Александар Вучић (Фото: Фонет)

Нема сумње да ће терористи и продавци органа заробљених Срба са Косова наставити своју агресију против Србије, потпуно независно од брзине капитулације и „евроатлантске перспективе“ Александра Вучића. До коначне тачке у реализацији ове перспективе Србија ће стићи раме уз раме са „Великом Албанијом“, мања од ње и на коленима.

Модест Колеров

Али зашто је Вучићу, за кога је Резолуција 1244 већ сасвим очигледно бреме, толико неопходно да своју личну одговорност за капитулацију подели управо са Путином и Русијом, а не са истинским ауторима капитулације на Западу? Ја ћу оставити то питање о политичком бизнису Вучића и његових јатака у Москви без одговора. Сваки одговор овде је ништаван у поређењу са историјским интересима Русије, оне Русије која памти српску и руску 1914. годину, југословенску и совјетску 1941. годину – и верна је својим прецима више него салонској дипломатији и комерцији пролазних фигура.

Учинивши корак ка ревизији Резолуције 1244, Русија, осим историјске срамоте у очима и срцима апсолутне већине Срба, осим демонстративног презрења у тој јединственој молитви, неће постићи за себе апсолутно ништа. На гњилим костима руске глупости и издаје, који ће као белег срама испрљати не само руске власти, већ и Русију у целини, Вучић ће само наставити свој политички бизнис, а његови јатаци ће трљати руке. Они ће оставити иза себе рушевине и белег. И то је све. То је коначна цена издаје.

Извор: Регнум.ру

Опрема: Стање ствари

(Покрет за одбрану Косова и Метохије, 1. 2. 2021)

Прочитајте јошCategories: Преносимо

Tags: , , , , , ,

1 reply

  1. окупација КиМ је за 4.Рајх питање профита – са 3 ватрогасне базе укините транспорт робе ка ЕУ, нестаје профит, нестаје окупација, нема проблема. Штос је што неко одавле узима за себе лично део тог огромног профита.

Оставите коментар