Спутњик: Оштре критике Хилари Клинтон због снимања документарног филма о Курдима

Најава да продукцијска кућа Хилари Клинтон припрема документарни филм о Курдима наишла је на жестоке реакције на друштвеним мрежама

Хилари Клинтон (Фото: Никита Шохов/Спутњик)

Бивша америчка државна секретарка Хилари Клинтон недавно је отворила продукцијски студио који би ускоро требало да почне са радом на серији или играним филмовима посвећеним Курдима као групи која настоји да промовише своје јасне политичке циљеве. Међутим, потенцијални гледаоци прилично су сумњичави према тој намери.

HiddenLight Productions, продукцијска кућа коју су отвориле Хилари Клинтон и њена ћерка Челзи са још неколико партнера, добила је права на адаптацију тренутно најинтригантније приче „Ћерке Кобанија“ ауторке Гејл Лемон.

„Ћерке Кобанија је изванредна прича о храбрим пркосним женама које се боре за правду и једнакост. Отворили смо продукцијску кућу како бисмо прославили јунакиње, опеване и неопеване, чија се храброст често превиђа и одушевљени смо што ћемо ово надахњујуће дело приказати гледаоцима широм света“, изјавила је Хилари Клинтон.

Од тренутка када се ова најава појавила много је скептичних коментара објављено на друштвеним мрежама. Један корисник ове друштвене мреже упутио је оштар коментар Клинтоновој:

„Надам се да ће увод ваше нове емисије о Курдима укључити здраву дозу контекстуалних информација! Можда би требало да обухвати и време у којем смо подржавали Ирак у њиховом геноциду 1988. године!“

Like please someone debunk this??? As if a capitalist white racist rich bitch is fr telling a story that is not hers. Let kurds for once tell their own stories ffs

— solîn (@hawresolin) January 25, 2021

Други су, преноси Спутњик интернешeнал, у неверици постављали питања бившој америчкој државној секретарки:

„Да ли ће Клинтонова укључити делове о томе како је њен Стејт департмент наоружавао и обучавао џихадистичке групе које тероришу ове жене и њихове заједнице или подршку коју је њен супруг пружао турским зверствима над Курдима деведесетих?“

Објављено је још скептичних коментара и оних који сугеришу да је посреди искоришћавање Курда зарад профита

„Мислим да она само искоришћава Курде јер смо током протеклих година постали изузетно популарни и вољени. Па која тема може бити боља од Курда за емисију?“, навео је један корисник друштвене мреже.

„Ако је толико заинтересована за Курде, зашто Клинтонова није урадила нешто више док је била америчка државна секретарка него је оставила Кобани на милост и немилост геноцидних силоватеља и убица. Њене крваве руке сада згрћу новац. Лепо“, још један је од коментара упућених Клинтоновој.

На основу стотина сати интервјуа и извештаја са терена, дело Ћерке Кобанија приказује величанствени напредак курдских жена бораца које су напале Даеш на северу Сирије у покушају не само да победе своје противнике на бојном пољу, већ и да прошире своју политичку визију, постигну родну равноправност и освете се мушкарцима који су куповали и продавали жене борећи се са њима на сваком кораку, наводи се у опису изворног материјала.

Оне су успеле и да придобију поштовање и огромну војну подршку америчких снага за специјалне операције. Књига ће бити објављена 16. фебруара.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Спутњик, 26. 1. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар