Папа Франциско: Да је Свети Павле жив користио би друштвене мреже

Свети Павле из Тарса био је способан комуникатор који би данас свакако користио електронску пошту и друштвене мреже, казао папа Франциско

Папа Франциско у Ватикану, април 2017. (Фото: Франко Ориђиа/Гети)

Да је данас жив Свети Павле сигурно би и он слао поруке преко Твитера и електронске поште, користио би савремена средства масовних комуникација да пошаље вести у јавност, изјавио је папа Франциско поводом Светског дана друштвених комуникација Римокатоличке цркве.

Свети Павле је живео у 1. веку нове ере и ширио је хришћанску веру у Европи и по Малој Азији, а верује се и да је он написао већи део Новог завета, наводи се у извештају Ројтерса.

„Свако средство (комуникација) има своју вредност. Свети Павле из Тарса био је способан комуникатор који би данас свакако користио електронску пошту и друштвене мреже”, наводи се у папиној поруци насловљеној „Дођи и види”.

Извор: breitbart.com

Папа је, међутим, истакао да је Свети Павле био најуверљивији и најбољи када је лично проповедао и зато би данас новинари и комуникатори морали више да учине да би директније допрли до људи у потрази за информацијама „из прве руке”.

„У комуницирању никада ништа неће бити комплетније од личног увида”, предочио је папа Франциско, пренео је Танјуг.

(Политика, 23. 1. 2021/Стање ствари)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар