Александар Вучић вратио 5.000 динара пензионеру Милету Делићу

Председник Србије новац послао поштанском уплатницом, са адресе Андрићев венац 1, на исти начин на који је Делић њему већ у два наврата враћао једнократну помоћ за пензионере

Александар Вучић (Фото: Сајт Председника Србије)

Председник Србије Александар Вучић послао је 5.000 динара пензионеру Милету Делићу након што му је Делић тај износ намењен као помоћ пензионерима вратио изражавајући протест због новца који је држава одузела најстаријим суграђанима.

Вучић је новац послао поштанском уплатницом, са адресе Андрићев венац 1, 18. јануара ове године, на исти начин на који је Делић њему већ у два наврата враћао једнократну помоћ за пензионере, пише лист Данас.

Делић, инструктор летења у пензији, привукао је пажњу шире јавности када је у новембру 2016. први пут вратио Вучићу, односно држави, једнократну новчану помоћ која је исплаћена пензионерима у износу од 5.000 динара, док је на снази био Закон о смањену пензија ради мера штедње.

Такав потез Делић је поновио недавно, у децембру прошле године, када је држава исплатила једнократно 5.000 динара пензионерима за помоћ у кризи изазваној пандемијом.

(Данас/N1, 21. 1. 2021)

Миле Делић: Вучић није схватио поруку

Не треба он мени да враћа тих 5.000 динара које сам му послао, порука је – врати отето, поручио председнику Србије пензионер Делић

Новац у ПИО фонд почео сам да улажем пре него што се Александар Вучић родио, поверио сам држави да их чува и да их мени врати у ратама кад престанем да радим, а он је те паре из Фонда пребацио у буџет, па се шепури и дели их тамо за аеродром у Требињу, изјавио је данас за N1 пензионер из Београда Миле Делић.

Вучић није схватио поруку.

Миле Делић (Фото: Приватна архива)

Не треба он мени да враћа тих 5.000 динара које сам му послао, порука је – врати отето! Немој примењивати своју самовољу на моју имовину, јер пензија је имовина, поручио је Делић председнику Србије Александру Вучићу. Делић је нагласио да је му је Вучић „узео близу 7.000 евра за четири године примене оног криминалног закона“.

Поништи закон, врати пензионерима достојанство. Немој да буду изложени твојој самовољи, Вучићу Александре, рекао је Делић пошто му је председник Вучић вратио 5.000 динара, које је претходно пензионер из Београда послао шефу државе као вид протеста због смањења пензија најстаријим суграђанима од 2014. до 2018. године.

Вучић је новац послао поштанском уплатницом, са адресе Андрићев венац 1, на исти начин на који је Делић њему већ у два наврата враћао једнократну помоћ за пензионере На питање шта ће урадити са 5.000 динара које му је вратио председник Србије, Делић одговара да још није одлучио.

Да му поново шаљем, не иде… То ми је некако недоречено и не би имало ефекта. Мени је циљ био да се за то зна, да сви знају какав је Александар Вучић, закључио је саговорник N1, додајући да размишља и о томе да новац уплати у добротворне сврхе.

(ФоНет/Данас, 22. 1. 2021)

Опрема: Стање ствариCategories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. … у деноминацију динара да је била враћена свеже одштампана петохиљадарка.
    Миросинкин син још увек је саветник.

Оставите коментар