Банатски културни центар: Млади песник Јован Зафировић поклонио пакетиће деци на КиМ

Зафировић је на Јовањдан посетио Предшколску установу „Пчелица Маја” Косовска Каменица – Велико Ропотово и том приликом поделио 180 пакетића

Фото: Банатски културни центар

Јован Зафировић, млади песник из Доњег Кормињана и аутор Банатског културног центра, организовао је хуманитарну акцију и од продаје својих књига обезбедио пакетиће за децу на Косову и Метохији.

Јован Зафировић је крајем прошле године покренуо хуманитарну акцију на друштвеним мрежама и понудио свим заинтересованим да куповином његове књиге прича „Шта ћеш да будеш кад порастеш” (БКЦ, 2020) помогну акцију куповине пакетића. Како је акцију успешно спровео и обезбедио пакетиће, Зафировић је 20. 01. 2021. посетио Предшколску установу „Пчелица Маја” Косовска Каменица – Велико Ропотово и том приликом је поделио 180 пакетића свим малишанима из Косовско-Каменичке општине.

Директор установе Срђан Ристић уручио је Зафировићу захвалницу за његов хумани рад и пожелео му пуно успеха у даљем књижевном раду.

Срђан Ристић и Јован Зафировић (Фото: Банатски културни центар)

Зафировић је овим поводом изјавио: „Сто осамдесет пакетића за све малишане и сто осамдесет један осмех (сто осамдесет први – мој) који је изнудила замисао спроведена, уз Божију помоћ, и помоћ свих хуманих људи који су се одазвали хуманитарној акцији, којима се овим путем захваљујем, у дело. Било ми је задовољство посетити Предшколску установу „Пчелица Маја”. Срести се са васпитачима који су били и моји васпитачи, пре сад више од деценије. Обилазак учионица, у којима сам и сам боравио, подсетиле су ме на сву радост дечију, коју сам осетио, и која ми се на тренутак вратила указавши ми на њену вредност, непроцењиву вредност коју носи детињство.”

Јован Зафировић, из Доњег Кормињана, рођен је 1997. године у Гњилану. Тренутно живи и ради у Београду. Аутор је збирке песама „Трн божура” и књиге прича „Шта ћеш да будеш кад порастеш”. Његова трећа књига песама намењена деци и младима је у припреми.

Јован Зафировић: Поштедите децу са Косова и Метохије

О књизи „Шта ћеш да будеш кад порастеш” која је била повод за хуманитарну акцију, књижевница Милица Јефтимијевић Лилић у рецензији каже: „Ова књига ће нас на мах растужити а повремено насмејати и орасположити, а на питање из наслова ћете лако склопити одговор: бићу човек! Идеал вредан труда и читања књиге.”

Опрема: Стање ствари

(Банатски културни центар, 20. 1. 2021)Categories: Моба

Tags: , ,

Оставите коментар