Драгослав Пакић: Није му довољно што шета го – него ни маску не носи!

Човек је краљ! – одушевљено су, у хладном зимском дану, голог шетача поздравили шетачи дугиних боја. Тако смо најзад доживели да се и у Србији може слободно рећи: краљ је го!

Зрењанински нудиста у зимском периоду (Извор: Снимак екрана/Јутјуб)

Ширу јавност је заголицало питање због чега се зрењанинским улицама, покривеним свежим и невино белим снегом, у сред бела дана шетао човек го голцијат, као од мајке рођен.

Прве реакције на ту, помало несвакидашњу појаву, и то баш у време када се свима најтоплије препоручује обавезно ношење маски и других смоквиних листова, дошле су, као што се и могло очекивати, са стране независних и слободних протагониста јавне речи, чије су речи као по неписаном правилу, најчешће и саме пуна и гола истина. Без маске и других средстава за камуфлажу. (Лепо срочено, да се не лажемо.)

Речено је под један да, ако већ истина може да буде гола, без обзира на време, подгрејане друштвене односе, годишње доба и замрзнуте односе са Приштином, зашто и један обичан и анонимни грађанин чувеног Бечкерека са још славнијом Зрењанинском ћупријом, не би могао прошетати неодевен. Поготову ако већ има шта и да покаже заинтересованом пуку а није нпр. председник САНУ. Ионако му је досадила мода одевања у лажи, неразумљива обећања, и хвалисања а да се и не трепне.

Његова голотиња је, наставили су тумачи свега што нас окружује, могући одговор на реторичко питање због чега наш председник никада не носи капу и поред тога што, за разлику од разголићеног шетача, највероватније нема шта да покаже.

Један број заинтересованих посматрача је тврдио да шетач и није био го голцијат као од мајке рођен јер њега није ни родила рођена мајка, него тетка из другог брака због чега се тако и понаша.

Извор: Курир

Трећи су са приличним убеђењем у исправност сопственог виђење новонастале ситуације, не тако ретке у такозваној међународној западној заједници, говорили да је голи шетач, на енглеском Walker, Зрењанин помешао са Рачком очекујући да ће НАТО морални чистунци и на делу доказани пуританци то узети као необорив и ничим упитан разлог за бомбардовање Србије или бар Републике Српске. Циљ је успостављање функционалне БИХ државе по принципу један човек – један глас, три председника и до гуше, како рече Норман Мајлер, голих и мртвих.

Сам голи шетач је независним медијима дао изјаву да је ово само мали корак за човека, а огроман за предстојеће промене јер, како рече, ако већ нико неће да скине вео тајни за износ који смо дали Немањи за споменик, колико смо дали за респираторе и колико ћемо тек дати за вакцине, моја децидирана и, надам се непогрешива, одлука да са себе скинем сваку врсту одговорности морала би наићи на разумевање и подршку бораца за људска права и родну равноправност. Истовремено, то је мој одговор и владиним таблоидима који на својим страначки обојеним страницама приказују искључиво голе женске особе претежно женског пола.

Човек је краљ! – одушевљено су, у хладном зимском дану, голог шетача поздравили шетачи дугиних боја. Ово је cool!

Тако смо најзад доживели да се и у Србији може слободно рећи: краљ је го. И мртав cool!Categories: Сатиристика

Tags: , ,

Оставите коментар